avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in divort care se desfasoara in Romania ...

Buna ziua...am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta...Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in divort care se desfasoara in Romania(amandoi lucrand in Germania) avem si 2 copii minori de 9 si 11 ani as dori sa stiu cum platesc pensia alimentara la fete...O platesc din Germania sau din Romania
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:47, 17 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia se va stabili in euro pt ca salariul e in euro .
Dacă copii locuiesc în Germania, și în plus dvs lucrați acolo și aveți salariu în euro, veți plăti pentru copii euro.
În lei veți plăti numai dacă reveniți în România și veți avea salariu în lei.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2022
Dapix, utilizator
Am inteles...crede.am ca daca procesul are loc in Romania ma gandeam ca se calculeaza cumva in Ron...va multumesc frumos pentru raspunsuri..
Daca noi in divort am specificat ca vrem custodia comuna la copii , eu tot 1/3 trebuie sa platesc pensia alimentara?..ca fetele o sa stea la amandoi ( si la mine si la sot)...
Locuinta va fi la unul, la celalalt, vine in vizita.
Daca va intelegeti sa ii tot plimbati de colo-colo si instanta va fi de acord, intelegeti-va si pa plata pensiei in natura adica cat stau la dvs ii intretineti dvs, cand stau la tata plateste tatal tot, iar cheltuielile extra, le suportati impreuna.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RaulZ RaulZ Bună, In urma divorțului de comun acord sa stabilit că pensia alimentară sa fie de 600 Ron pentru cei doi copii rezultați din căsătorie.In momentul de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara karima_lumi karima_lumi Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)
Partaj Angela71 Angela71 Buna ziua . Sunt divortata de 2 ani jum. sunt singura de 3 ani ,am ramas cu 6 copii el plecand din locuinta ,nu am stiut nimik de el cateva luni ,pensia ... (vezi toată discuția)