avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama ...

Bună ziua.
As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților mei. Actuala sotie are și ea copii. Cum putem face ca apartamentul nostru sa ne rămâna doar nouă moștenire? Poate tata face testament pentru noi? Se va putea ataca acest testament de copiii actualei soții ? Poate tata sa își schimbe regimul matrimonial și să facă separația de bunuri cu actuala sotie? Daca vom face succesiune după ce moare și tata cu cine vom intra la dezbaterea moștenirii: doar cu actuala sotie care primește cota de soț supraviețuitor sau și cu copiii ei? Se poate face vreo declarație la notar prin care actuala sa promită de pe acum că nu are nici o pretenție la apartamentul nostru și să se oblige sa renunțe la partea ei de soț supraviețuitor după ce moare tata? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:34, 24 August 2022
Revin cu o nelămurire: partajul pe care îl recomandați nu poate fi atacat de sotie că moștenitor rezervatar? Daca bine am înțeles testamentul, donația și chiar contractul de vânzare cumpărare dintre tata și noi pt cota lui poate fi contestat de moștenitori rezervatari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru ca partajul nu este o liberalitate.
Tata va lăsa imobilul si primește sulta.
Asta era și ideea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune coddani coddani as avea nevoie de o informatie in problema mea. suntem 4 frati (toti suntem majori), iar in primavara anului 2009 mama noastra a decedat; la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Cum poate mama sa vanda o casa daca tatal este decedat? valentina popa valentina popa Va rog frumos sa-imi raspundeti la aceasta dilema.Mama mea are 78 ani,tatal a decedat in ianuarie 2010,eu traiesc in Spania si doresc sa o aduc pe mama aici ... (vezi toată discuția)