avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea ...

Probleme cu concubinul

Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa fac? Care este cea mai sigura si ieftina cale de a rezolva legal aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 24 August 2022
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un exemplu tipic de situație lăsată nerezolvată prea mult timp. Orice ați vrea, nu puteți să vă dezmoșteniți fiica, care are drepturi rezervate, nu puteți nici să-i pretindeți acesteia să vă "sponsorizeze" concubinul după decesul dvs. Nu spuneți nimic despre relațiile acesteia cu concubinul, probabil că nu sunt prea bune din moment ce vă faceți griji. Și concubinul, timp de 20 de ani, cam cu ce s-a ocupat, de a ajuns acum abia să se "îngrijească" de viitorul lui după decesul dvs?
Așa că, cel mai bine, cum nu v-ați pus problema timp de 20 de ani, și concubinul s-a complăcut în această situație, lăsați lucrurile așa și pe mai departe, legea va hotărî ce și um.

georgetteivonna a scris:

Probleme cu concubinul

Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa fac? Care este cea mai sigura si ieftina cale de a rezolva legal aceasta problema?

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
hotumattua, utilizator
@georgetteivonna Daca partenerul dvoastra s-a comportat ok cu fiica dvoastra, nu-l va scoate din apartament! Stiti zicala: cum iti asterni, asa dormi!
Buna ziua,

Va puteti casatori, si, dupa decesul dumneavoastra, concubinul va avea o cota de 1/ 4 din dreptul de proprietate, iar fiica o cota-parte de 3/4 din dreptul de proprietate.
Multumesc!


gi-jane2 a scris:

Și dacă exista copii, ce?
Concubinul cauta la mostenire ca vrea femeia sa il lase in casa ca a trait cu el amar de ani și daca merita, ii lasa sa ii asigure acoperis deasupra capului.


Ce? Pai uzufructul viager reprezinta 20% din valoarea imobilului. Adică 1/5. Și în funcție de numărul copiilor, le poate încalcă rezerva succesorala.
De asemenea, de ce ar trebui sa dezbați succesiunea, ca să îți poți valorifica dreptul de uzufruct viager?
Este absolut inutil și nerecomandat un astfel de testament.
Dacă a trăit cu el "amar de ani", de ce sa îl mai tina în șah degeaba pana după decesul ei, pentru ca în sfârșit sa aibă și el o siguranță deasupra capului?

Alte discuții în legătură

Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
După decesul unuia dintre soți (singurul proprietar al imobilului), fiica sa din prima căsătorie cere ca soția supraviețuitoare să-i plătească cota de 3/4. cum se procedează în acest caz? filofteea filofteea Bună ziua, soțul a cumpărat un apartament din banii de partaj. Se recasatoreste, după 9 ani de casnicie(neavând copii comuni) trece în extrasul CF, ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)