avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ...

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ieftina și sigura pentru a nu beneficia copii soției de a 2? Sau vânzare cumpărare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de rentă viageră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liviur83 a scris:

Pentru a nu putea fi atacata decizia de nimeni cea mai buna varianta este donarea sau vânzare-cumpărare. As dori si cea mai comvenabila varianta .Mulțumesc anticipat pentru ajutor.


Orice act se ataca.

Legal orice act se ataca asta sunt constien. Insa donația sau vazarea-cumpărarea unui bun de la tata la fiu pentru a nu aparține copiilor celei de a 2 soții trebuie sa fie cea care nu ar avea câștig de cauza ...din ce am citit donația este cea mai ieftina din punct de vedere material, ar avea câștig de cauza niște persoane care nu au nici o treaba cu moștenirea mea?
Ii tot dati cu copiii, problema e nevasta, nu copiii, ea il mosteneste pe tatal dvs. Daca moare ea înaintea tatalui, inseamna ca ramaneti singurul mostenitor.
Vanzarea e exclusa ca nu ii dati bani pe ce va da Donatia ar fi ok daca nu incalca rezerva succesorala a nevestei . Tatal vrea sa va dea tot ce are?
Toate actele implica aceleasi costuri.
Ma leg mai mult de copii ei deoarece chiar dacă pățește ceva tata pe ea nu pot sa o dau chiar asa afara din casa,totuși au stat 20 de ani împreună. Pe mine ma interesează sa nu aibă dreptul copii ei la moștenirea mea după decesul ei. . Presupun ca se poate specifica în donație un paragraf prin care sa rezulte ..are voie sa stea în casa dar după decesul ei totul sa revină mie. Va mulțumesc
Pentru ca donația sa respecte rezerva succesorala a soției ce ar trebui specificat sau precizat în acte
Ultima modificare: Luni, 22 August 2022
Liviur83, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea ... L. M L. M Buna ziua, Am nevoie de ajutorrul duneavoastra in urmatoarea problema. Sora mea vrea sa-mi lase prin testament un apartament, ea are un copil care este ... (vezi toată discuția)