avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce procesele de divort cu copii se incheie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce procesele de divort cu copii se incheie cu decizia ca ...

De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ce nu se tine cont si de interesul superior al copilului, asa cum de fapt se bat in piept avocatii?

Judecatoria din Cornetu tine partea unei rusoaice care desi a fugit ilegal cu minorul din tara fara acordul tatalui si fara pasaport romanesc, obtine ceea ce si-a dorit , fara sa aiba aparator la acest proces.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un copil cetatean roman pe viata sa ramana in Rusia fara tatal lui.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un tata, sa ramana doar cu amintirile fiului lui in Romania si dezgustul justitiei din Romania.
Ce fel de oameni sunt cei care pot decide asa ceva?
Ce adresa de domiciliu are mama si de ce se nu s-a facut ancheta sociala acolo ?
Ce informatii are Judecatoria despre copil si tatal nu le are?
De ce acest dezinteres suprem al unei instante de soarta unuii copil cetatean roman ?

Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
Ein Mann, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 14:39, 29 August 2022
CHKa a scris:

Domnule avocat - cu tot respectul - UNDE ar fi trebuit sa se faca ancheta sociala , la ordinul instantei ? Cum intri in Rusia , pe dreapta ? Probabil asa spune legea - dvs. stiti , desigur , sunteti om de drept - dar nimeni nu stie unde e mama si - implicit - copilul . Poate , asa cum spuneti , instanta a gresit si userul va face apel , angajand cea mai mare casa de avocatura de pe piata , cu cei mai priceputi si abili avocati , ( cheltuind- desigur - o mica avere ) ,iar acestia vor obtine o sentinta ( hotarare , decizie ) favorabila lui , domiciliul copilului stabilindu-se la tata . CE va face cu ea ? cum o pune in executie ? Apreciati dvs. - onest - sansele lui de a vedea copilul traind in casa lui . Apreciati daca e previzibil ca justitia din Rusia sa recunoasca sentinta din Romania si sa dispuna punerea ei in aplicare . Intr-un cuvant , daca va lua copilul unei mame rusoaice ca sa-l dea unui tata roman . Sau - macar - sa o caute cineva intr-o tara cat un continent .


Am spus ca trebuie avocat cu experiență deosebită pentru ca soluții se pot găsi.
Modul în care s-a judecat pare nelegal.

Am spus ca trebuie analizate piesele dosarului de avocat pentru a se vedea ce s-a întâmplat.

S-au recuperat copii minori și din tari musulmane.
Va spun asa, ca să înțelegeți că se pot întâmpla multe...

În fine, conform la ce descrie userul este nelegala hotărârea instantei române.
Rusia mie imi pare mai dezvoltata decât tarile musulmane unde lucrurile sunt cu mult mai complicate decât într-o fosta Uniune Sovietică.

În primul meu mesaj am facut anumite precizari tocmai pentru ca nu este ceva simplu.

Nu cred ca marile case de avocatura din România s-ar descurca în Rusia căci nu este ceva de care sa se ocupe azi un avocat și mâine alt avocat...
Trebuie sa existe o tactica gândită și urmata pas cu pas de un singur avocat și nu de mai mulți.
Se pierde substanta atunci când se tot schimba avocatii și asa se întâmplă acolo unde avocatii se tot schimba.
Eu am avut adversari diferiți de la case de avocatura și am profitat de orice carenta.

Pe de alta parte, însăși conținutul practicării avocaturii ca noțiune fundamentala de baza are în vedere un singur avocat și nu mai mulți din aceeași firma.

Ca sa conchid, consider ca trebuie sa meargă la un avocat care sa poată analiza absolut toate ipotezele gândite în amănunt. Este ca o partida de șah gandita pe toate ipotezele.
Pare simplu dar nu este deloc asa căci gândirea nu prea se mai plătește în România.

Oamenii vor sa plătească doar vorbitul în instanță...asa cum spun ei...
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc tuturor pentru discutiile purtate.

Nu am cerut incredintarea copilului mie doar pe motivul plecarii ilegale cu el din tara, am cerut acest lucru pentru ca mamei nu-i pasa de sentimentele copilului, ca atare nu este adecvat ca ea sa il creasca in continuare.
Plecarea ei impreuna cu copilul, a rezultat in urma deschiderii de catre mine a dosarului pentru stabilire program de vizita, ca sa ma impiedice definitv si irevocabil sa mai am vreun contact cu fiul meu.
Mentionez ca nu am antecedente penale, am serviciu stabil, ma consider un om si un tata respectabil, lucru mentionat si dovedit priin martori la ambele dosare.
Citez din sentinta data la dosarul pentru stabilire program de vizita, unde desi s-a dovedit lipsa comunicarii cu mama in Rusia, instanta stabileste - CULMEA CULMILOR - doar program de vizita, nu si obligatia de a vea legaturi telefonice sau prin internet cu minorul ( o judecatoare tanara care de abia a terminat Facultatea de Drept transferata din Constanta):

"Reclamantul a anvizajat că a fost un tată responsabil, s-a îngrijit de minor şi de familie, dar pârâta
înţelege că reclamantul nu are niciun drept asupra minorului, nu îi răspunde la telefon, îl blochează în telefon.
Acesta a învederat că se impun luarea unor măsuri urgente în privinţa minorului, astfel încât, pe perioada
procesului de divorţ, acesta să nu fie afectat în mod grav.
In drept, a invocat prev. art. 997 şi urm. Cod procedura civila."

Cercetand acum pe internet am gasit o informatie care ii leaga pe cei doi judecatori unul de altul, deci si decizia celui din urma poate fi considerata subiectiva si anume ca amandoi s-au transferat (nu cunoscut motivele) de la Judecatoria Constanta in aceeasi perioada la Judecatoria Cornetu. Oare au avut ceva motive serioase? Suna a retrogradare intr-un fel, dar nu ma pricep, este o parare personala subiectiva.

Grav este ca mama a luat decizia unilaterala ca fiul ei nu mai are tata si se intoarce in tara ei si gata, punct.
Cred ca sunt printre singurii tati care isi doreste cu adevarat sa-si creasca si educe copilul si nu voi renunta nici dupa apelul care se va face probabil la Tribunalul Ilfov., unde sper din tot sufletul sa fie judecatori mai experimentati si sa constate ilegalitatea deciziei Judecatoriei Cornetu.
Mentionez ca -am inscris la Gradinita particulara ( unde il duceam in fiecare dimineata) desi mama era casnica si stea acasa, am fost internat cu el in spital 1 saptamana, am fost cu fiul meu la consultatii si controale medicale cand a fost cazul, am fost impreuna cu el in excursii si vacante in Europa si in afara, de asemenea in Rusia la bunicii lui, am participat la toate sedintele si discutiile cu parintii, s.a.m.d. Mentionez ca sotiei i-am platit pana acum 2 cursuri de limba romana, insa intentionat nu folosea limba romana in comunicatii ca sa ma puna pe mine in fata in toate situatiile, insa o intelegea foarte bine. La fel s-a intamplat si la tribunal unde i s-a platit traducator.

Referitor la ancheta sociala la domiciliu din Rusia, s-a solicitat la unul din termene acest lucru, care se face printr-o comisie rogatorie ca urmare a traducerii in limba rusa a documentelor necesare, ancheta care nu s-a mai cerut de reclamant, desi eu tradusesem deja toate documentele si am platit pentru asta.

Insa referitor la incredintarea copilului la mama, cum voi plati pensia lunara de intretinere, in ce cont daca ea nu poate fi contactata, si cum verific daca ele se vor folosit strict pentru cele necesare?


Ca sa puteți obține lămuriri concrete trebuie sa mergeți cu hotărârea instantei la avocat chiar daca nu vreți sa declarați apel.
Nu se poate da cu presupusul la modul general în astfel de cazuri intrucat avocatii lucrează asa ar trebui sa lucreze, asa cum am precizat eu în toate mesajele.

Este posibil sa nu vedeți niciodată copilul și nici pensie sa nu plătiți.Este și aceasta o ipoteza posibila dar și aceasta ar trebui analizată pentru a evita posibile probleme penale.
Faptul ca nu veți vedea niciodată copilul nu va ajuta și legal sunteti obligat la plata pensiei de întreținere a minorului.
Din piesele dosarului avocatul va putea trage concluzii și va poate sfătui în concret.

Este posibil ca mama minorului sa nu va ceara pensie niciodată dar va puteți trezi și executat silit sau alte asemenea probleme.
Veți mai achita vreo 1500-2000 lei și la executor intr-o astfel de ipoteza.

Mergeti cât mai urgent la avocat chiar daca o sa va coste niște bani veți putea sa va aflați viitorul și cum sa va apărați.
Insa, încercați sa mergeti la avocat experimentat în astfel de probleme atipice.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, sigur, va multumesc inca o data.

Astept sa primesc comunicarea in care o sa vad si motivele care au stat la baza acestei decizii aberante. Oricum vreau sa fac apel, nu pot lasa lucrurile asa!
De unde stiu eu ca mama nu se prostitueaza acolo, sau ca nu se drogheaza, bea sau alte vicii si neglijeaza educatia copilului. Instanta va trebui sa imi vina cu ancheta sociala daca au luat decizia asta.......

il tot trimiteti la avocat si nu ii ziceti de ce... ce sa mai analizeze???

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ... DerLehrer DerLehrer Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a putut comunica celeilate parti ? Ein Mann Ein Mann Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort? Buna ziua, Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rezultat in urma casatoriei cu un cetatean strain ilvermar ilvermar Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean rus. Din casatorie a rezultat un copil (acum are 8 ani). Casatoria a fost incheiata in Rusia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)