avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce procesele de divort cu copii se incheie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce procesele de divort cu copii se incheie cu decizia ca ...

De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ce nu se tine cont si de interesul superior al copilului, asa cum de fapt se bat in piept avocatii?

Judecatoria din Cornetu tine partea unei rusoaice care desi a fugit ilegal cu minorul din tara fara acordul tatalui si fara pasaport romanesc, obtine ceea ce si-a dorit , fara sa aiba aparator la acest proces.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un copil cetatean roman pe viata sa ramana in Rusia fara tatal lui.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un tata, sa ramana doar cu amintirile fiului lui in Romania si dezgustul justitiei din Romania.
Ce fel de oameni sunt cei care pot decide asa ceva?
Ce adresa de domiciliu are mama si de ce se nu s-a facut ancheta sociala acolo ?
Ce informatii are Judecatoria despre copil si tatal nu le are?
De ce acest dezinteres suprem al unei instante de soarta unuii copil cetatean roman ?

Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
Ein Mann, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 14:39, 29 August 2022
Stimate Ein Mann , faceti foarte bine ca declarati apel , si - dupa cum va spune dl. avocat Lascoschi - aveti bune sanse sa-l castigati . Si mai departe ? ce veti face cu o hotarare favorabila ? cum o veti pune in executare ? Stiu ca exista modalitati de a cere Rusiei sa recunoasca sentinta data in Romania si sa va inapoieze copilul , dar chiar credeti ca se va intampla asta ? sunt cazuri rasunatoare in care tari membre UE nu au acceptat sa puna in aplicare sentinte grele date de justitia romaneasca , pentru fapte grave ( Grecia , Italia , UK ) . Priviti putin in perspectiva cazul : e vorba ca RUSIA sa accepte sa ia copilul - cetaten RUS - al unei mame RUSOAICE , sa-l dea unui tata ROMAN , doar pentru ca asa a hotarat o instanta din ROMANIA . Vedeti ca - practic - e exact procesul dvs. in oglinda ? Daca mama a fost suficient de isteata sa-si faca niste dovezi , hartii ( am avut curiozitatea sa ma uit ce ati mai postat , pare ca a apelat in trecut - motivat sau nu , n-are importanta - la un adapost pentru victimele violentei in familie ) , cate sanse considerati ca aveti ca autoritati din Rusia sa va sprijine in vreun fel ? mai bine zis , credeti ca aveti vreo farama de sansa ? Eu nu spun sa renuntati , doar sa va calibrati sperantele , asteptarile ...
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CHKa, utilizator
Stimate CHKa, multumesc pentru interesul aratat in cazul meu.

In momentul actual daca lucrurile raman asa sansele mele sunt deja zero.
Daca fac apel, sper sa mai obtin ceva, daca nu copilul la mine, chiar daca va ramane doar in acte, macar cand va creste nu imi va reprosa ca am renuntat de tot la el, ci va vedea ca mi l=-am dorit din tot sufletul si m-am luptat chiar si cu morile de vant din justitia romana sa il am alaturi de mine, sau poate reusesc macar sa pot plati taxa de intretinere minor cu conditia respectarii programului de vizita din ziua in care am primul semn despre el de pilda. Si asta inseamna enorm decat nimicul de acum.....pentru mine, ca tata.....
Problema mea cea mai mare este ca nu am nicio informatie din ultimii aproape 2 ani despre el, daca traieste, daca este sanatos, daca urmeaza cursuri scolare udaca are nevoie de ceva, s.a.m.d. .....eu din ziua cand am aflat ca nu mai este la ultimul domiciliu cunoscut, mi-au ramas in portbagajul masinii un joc Lego neterminat pe care il facea impreuna cu mine cand ne intalneam in parculetul din fata blocului si cadourile pe care il le luasem de Craciun.....
Nu mai zic de pozele si inregistrarile facute (parca presimteam ceva)......of, e greu pentru un parinte sa treci prin asa ceva, mai ales ca nu mi-am neglijat nicio secunda copilul.....
gi-jane2 a scris:

il tot trimiteti la avocat si nu ii ziceti de ce... ce sa mai analizeze???


Cf la ce zice hotărârea este nelegala.
De 30 de ani le zic la oameni ca o hotărâre nelegala produce efecte juridice.
Va avea și autoritate de lucru judecat.

Sa lase hotărârea așa?

Este de vazut ce se poate face dar pe forum nu se poate asa ceva.
Trebuie studiat dosarul.
Nu merge altfel și nici gratis.

În mod normal, dacă găsea avocat experimentat ii putea explica totul de la început ca sa stie în ce întra.
Insa, oamenii nu mai vor sa achite consultatia juridica care ii ajuta sa înțeleagă. Ei vor sa plătească direct procesul și majoritatea avocaților nici nu mai cer bani pe consultații.
Apoi, se ajunge la asa ceva deși avocatii experimentați pot prevedea tot în 2-3 ore ce va ieși la proces pe toate ipotezele.
Oamenii vor gratis în 3 minute.
Cine vrea asa ceva risca sa nu ajungă nicăieri.

La zeci de persoane le-am atras atenția dar se șterg mesajele și oamenii deschid procese fără consulta contracost avocati.

În prima mea postare am făcut niște referiri.
De acolo se începea.
Eu cunosc situația din toate tarile căci ma ocup de astfel de procese de ani de zile.Am fost și plecat în străinătate cu astfel de afaceri judiciare.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce incerc sa va zic e ca amagiti un om disperat.
Ce ii recomandați?

Poate era mai bine sa nu deschidă procesul sau sa nu existe vreo hotărâre judecătorească.

Pot exista și situații de acest fel și eu chiar le recomand în anumite cazuri ca sa existe drepturi egale sau nimeni sa nu aiba vreun drept în plus.

Insa, trebuie gândit profund și cum sa acționezi...și dacă se poate acționa...și cum gândirea nu mai este plătită se ajunge la tot felul de situații...

Avocatii, in mare parte, trimit direct oamenii la proces pentru ca oamenii nu plătesc decât procesul și nu se poate vorbi decât gratis sau sa se ia bani direct pe proces.
Daca avocatul pierde o ora la discuții, clientul nu vrea sa plătească și atunci se deschide direct procesul.

Trebuie analizat inainte de toate daca se impune un proces si din punct de vedere tactic și strategic.
Dar, nu se face asa în practica și nu avocatii sunt de vine.
Cei care vor direct procesul sunt de vina.

In speță, ar trebui desființată hotărârea de la Cornetu, cred eu...
Ar fi mai bine sa nu existe aceasta hotărâre judecătorească.

Deci, este o hotărâre judecătorească care trebuie sa dispară...daca analizam interesul userului nostru...
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ... DerLehrer DerLehrer Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a putut comunica celeilate parti ? Ein Mann Ein Mann Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort? Buna ziua, Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rezultat in urma casatoriei cu un cetatean strain ilvermar ilvermar Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean rus. Din casatorie a rezultat un copil (acum are 8 ani). Casatoria a fost incheiata in Rusia si transcrisa in ... (vezi toată discuția)