avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, înainte de ...

La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, înainte de intrarea la serviciu, aparatul arată valoarea 0,3. Persoana este pusă să semneze pe bonul aparatului și într-un registru de evidență. Nu i se mai acordă accesul la locul de muncă. Se duce la IML și solicită efectuarea unei analize de alcoolemie. Este întrebat dacă a avut loc un incident/accident auto și apoi este refuzat pe motiv că nu este din localitate/județ și trebuie să facă testare la cerere în localitatea de reședință(60km). Persoana se duce și face analiză de alcoolemie la un centru de analize Synevo. Iese negativ. Între timpul testării și al recoltării pentru analiză au trecut 4 ore, pierdute în trafic și așteptare la IML.. La locul de muncă, a doua zi, când prezintă rezultatul(primit pe mail) i se spune că poate altcineva s-a prezentat la recoltare pentru analiza sau că timpul de patru ore este prea îndelungat. Nimeni nu i-a propus în dimineața respectivă să i se ia probe de sânge și nici nu i s-a făcut un raport cu martori despre starea fizică/psihică, prezență/absență de halenă etc. În regulamentul intern este specificat că dacă etilotestul confirmă prezența alcoolului se desface automat contractul de muncă disciplinar. Persoana în cauză nu a mai avut niciun fel de abatere la locul de muncă. Ce este de făcut în acest caz?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 11:55, 6 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cititi mesajul meu din 01.09.2022 aflati cum se procedeaza.
@popa gh. Evit sa intru in polemica, dar acum chiar nu ma pot abtine! Concret, ce sfat dati? Nu dupa, INAINTE, cand i se cere angajatului sa sufle in cine stie ce p*rcarie, 99,99% netrecuta, p*rcaria, pe la BRML?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa respecte prevederile din ROI in cazul angajatilor.
Politistul face testari in trafic daca primeste ordin. Soferii opresc la semnalul politistului, iar politistul ii vede fata si il poate pune sa sufle in alcooltest (intra in atributile politistului). Daca va uitati la vreun film cu politisti americani aflati in trafic care opresc masini puteti face o comparatie cu comportamentul politistului roman.
Soferul care se stie corect sufla, iar cel care a consumat ceva, sufla si cere sa fie dus la spital pentru analiza de sange. Soferul face consemnari in PV pe care il primeste spre semnare de la politist.
Polemica este cu totul diferit de a face afirmatii mai mult sau mai putin corecte. Nu mai continuati, nu va mai raspund si posibil sa va blochez, in conditiile in care interventia dvs. nu are legatura cu discutia initiala.
Sariti de la una la alta doar pt. a evita sa spuneti ceva concret! Cum trebuia sa procedeze inainte se referea la cazul de fata, ,,discutia initiala". Invocati respectarea ROI.... Aveti dreptate, nu mai continui! P.S. Multumesc pt. sugestii, cu militistii ma descurc!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
DlGoe, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte de testare angajatul trebuie:
1. Să solicite documentele care atestă că aparatul este verificat și calibrat.Nu le are nu face testul, dar este recomandat să îl facă oricum pentru ca pot exista documentele.
Daca există documentele,face testul obligatoriu pentru că anumite societăți au in ROI prevederea că refuzul efectuarii testului reprezintă recunoașterea faptului că ai venit la muncă sub influența alcoolului,recunoașterea vinovăției.
2. Dacă rezultatul este incriminator pentru angajat:
3. Nu semnează bonul aparatului cu rezultatul testului.
4. Contestă rezultatul testului în scris pe procesul verbal întocmit cu ocazia testării și solicita recoltarea de probe biologice, in scris ,consemnat în procesul verbal.
5. Merge cu un reprezentant al angajatorului la un centru medical ales de angajator pentru recoltare probe biologice (cu cât mai târziu cu atât mai bine pentru angajat ,asta este evident).
Acestea sunt sfaturile mele pentru cineva care se poate afla în aceasta situație neplăcută.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat etilotest 0, dosar penal pentru sustragere de la recoltare de probe biologice Adrianadr Adrianadr Buna ziua tuturor ! Am ajuns sa scriu pe acest sait datorita faptului ca in tara aceasta , desi exista legi clare ...sau destul de clare....ele inca sunt ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)