avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, înainte de ...

La control cu etilotest, prin sondaj, dimineața, înainte de intrarea la serviciu, aparatul arată valoarea 0,3. Persoana este pusă să semneze pe bonul aparatului și într-un registru de evidență. Nu i se mai acordă accesul la locul de muncă. Se duce la IML și solicită efectuarea unei analize de alcoolemie. Este întrebat dacă a avut loc un incident/accident auto și apoi este refuzat pe motiv că nu este din localitate/județ și trebuie să facă testare la cerere în localitatea de reședință(60km). Persoana se duce și face analiză de alcoolemie la un centru de analize Synevo. Iese negativ. Între timpul testării și al recoltării pentru analiză au trecut 4 ore, pierdute în trafic și așteptare la IML.. La locul de muncă, a doua zi, când prezintă rezultatul(primit pe mail) i se spune că poate altcineva s-a prezentat la recoltare pentru analiza sau că timpul de patru ore este prea îndelungat. Nimeni nu i-a propus în dimineața respectivă să i se ia probe de sânge și nici nu i s-a făcut un raport cu martori despre starea fizică/psihică, prezență/absență de halenă etc. În regulamentul intern este specificat că dacă etilotestul confirmă prezența alcoolului se desface automat contractul de muncă disciplinar. Persoana în cauză nu a mai avut niciun fel de abatere la locul de muncă. Ce este de făcut în acest caz?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 11:55, 6 Septembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citez din mesaj: "Chiar dacă ei nu sunt dispuși să accepte această analiză la dosar? Se vehiculează ideea că, eventual, în cel mai bun caz, o demisie cu acceptul ambelor părți ar putea fi acceptată...."
Cercetarea disciplinara trebuie sa tina cont de toate documentele puse la dispozitia comisiei. Demisia este un act personal, nu poate fi impusa.
Daca vi se desface contractul de munca puteti deschide actiune in instanta si prezenta toate probele pe care le detineti sau pe care considerati ca trebuie puse la dispozitie de catre angajator (expl..buletinele de verificare metrologica aparatura de testare).
Mulțumesc tuturor.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2022
doinadavidescu, utilizator
E situatia/capcana in care pica zeci, sute de conducatori auto! Niciodata nu se sufla in etilotest si nu se scuipa in drug test! Cine e curios sa stie daca am consumat alcool si/sau substante interzise, sa faca bine si sa ma conduca deindata la un centru medical pt. a-mi fi recoltate probe biologice in vederea analizelor. Evident, toata distractia pe banii curiosului! Si inca ceva: prefer sa pierd cateva ore, decat sa stau luni de zile fara permis, pana vin rezultatele de la IML! Mai bine 3/4 ore ,,pierdute", decat un an, doi, pe holurile instantelor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
DlGoe, utilizator
In discutie nu este vorba de conducatori auto.
@popa gh. Stiu! Dar tot pe procedura aplicabila soferilor s-a mers. Dvoastra sunteti expert, spuneti-ne cum trebuia sa procedeze? Citesc altii si invata ce sa faca!

Alte discuții în legătură

Rezultat etilotest 0, dosar penal pentru sustragere de la recoltare de probe biologice Adrianadr Adrianadr Buna ziua tuturor ! Am ajuns sa scriu pe acest sait datorita faptului ca in tara aceasta , desi exista legi clare ...sau destul de clare....ele inca sunt ... (vezi toată discuția)
Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)