avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Am si eu o intrebare.Am lucrat la o firma timp de 3 ani.pe cartea de munca imi apare deschisa in mai 2007 si operata pana in februarie 2008.eu practic am plecat in decembre 2009 dar nu mi se poate inchide cartea de munca ca nu s-au depus statele de plata.acum m-am angajat in alta parte adk chiar din luna decembrie cu contract de munca.sunt insarcinata si as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie daca fostul angajator nu a platiti la stat.
iar la noul loc de munca nu voi face 12 luni ca sa pot beneficia de indemnizatie:O:O
Cel mai recent răspuns: mary_123454 , utilizator 19:58, 15 Februarie 2010
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
2. Aduceti angajatorului o adeverinta de la medicul de familie, in care sa se arate ca sunteti gravida.
3. In rest este treaba angajatorului sa respecte OUG 96/2003 unde sunt prevazute si drepturile gravidei la locul de munca.
am si eu o intrebare.am reusit sa rezolv cu cartea de munca dar mi se va inchide cu 1decembrie 2009.eu am inceput la noul loc de munca pe 8 decembrie.voi avea astea 7 zile lipsa.imi va dauna la indemnizatie pentru copil zilele astea lipsa pe cartea de munca?
1. Cititi toate interventiile de mai sus si gasiti raspunsul.
2. Vedeti interventia mea din 19.01 la orele 15.26
am citit asta dar eu vroiam un rasp concret beneficiez sau nu de indemnizatie pentru ca am inteles cA NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului elena_ncl elena_ncl buna ziua! am si eu o problema destul de delicata...din 26 martie 2006 pana in 18 aprilie 2008 am lucrat la o firma iar din 21 aprilie 2008 sunt angajata la o ... (vezi toată discuția)
Mai pot lua concediu de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Beneficiez sau nu de indemnizatie crestere copil madalina27 madalina27 Am urmatoarea problema. M-am angajat la o firma din 1 iulie 2009, si acum sunt insarcinata, ar trebui sa nasc pe 4 iulie 2010, sunt cam la limita. Intrebarea ... (vezi toată discuția)