avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... spor vechime
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

spor vechime

perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă şi se ia în calcul pentru trecerea la o altă tranşă de vechime în muncă ? Fac referire la calculul sporului de vechime care se aplică lunar la salariu şi nu la vechimea pentru pensionare
Cel mai recent răspuns: marybujiuta , utilizator 09:24, 20 Ianuarie 2010
1. Persoana care a beneficiat de somaj in baza Legii 1/1991 beneficiaza si de prevederile art.15 din acesta lege.
2. Persoana care a beneficiat de somaj in baza Legii 76/2002 nu poate beneficia de o prevedere a unei legi abrogate (persoana aceasta se va consider nedreptatita dar... asta e legea).
vă mulţumesc foarte mult pentru ajutor.
o zi bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul de ia in calculul sporului de vechime? MihaelaChirita MihaelaChirita Perioada de somaj este perioada contributiva. Prin urmare este considerata conform legii stagiu de cotizare. Insa la calculul SPORULUI de vechime este luat ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este considerata vechime in munca? bafo28 bafo28 Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Transe vechime in munca PetronelaA PetronelaA Perioada cat o persoana, actualmente functionar public, a fost in somaj, este considerata vechime in munca pentru trecerea in transa urmatoare de vechime de ... (vezi toată discuția)