avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatiile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatiile salariale

Buna!
Daca imi poate spune cineva, unde ma pot interesa ptr a-mi afla istoricul ca angajat la o firma. As vrea sa aflu daca mi-au fost platite toate darile la fisc, sanatate, pensii, daca am avut contract de munca inregistrat, pe ce perioada, etc? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:29, 20 Ianuarie 2010
La ITM cu siguranta veti afla daca ati avut contractul de munca inregsitrat, de cand pana cand, ce mai, datele din cartea de munca. (acolo evidentele se tin pe persoana, nu pe firma, ca la finante).
De altfel, ceea ce (nu) ati aflat de la finante nici nu va aduce un prejudiciu direct, adica: daca dvs. ati avut contract de munca, firma era doatoare sa va retina si sa vireze la stat impozitul pe salariul dvs. Daca firma nu a facut asta, este problema ei cu statul care, mai devreme sau mai tarziu, o va executa silit.
Pentru dvs. este importnat doar sa dovediti ca ati lucrat legal, si nu la negru.
(repet, asta in privinta impozitelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe stat si salarii neplatite anca_helga anca_helga Buna ziua. Am nevoie si de un sfat din partea voastra. Vreau sa plec dintr-o firma in care nu au fost platite taxele la stat si nici salariile angajatilor ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca angajatorul a platit taxele pentru mine olimiha olimiha Am fost sa ma interesez la ITM daca sint cu cartea de munca la zi, de acolo reiese ca sant activa la aceasta firma dar atat. Nu este vreo dovada ca s-au ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit contributiile nicole86 nicole86 Buna seara Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a ... (vezi toată discuția)