avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pot beneficia de acordarea compensatiei de 15% din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pot beneficia de acordarea compensatiei de 15% din salariul brut ?

Buna ziua, am o intrebare urgenta si importanta, sunt insarcinata si sunt in concediu prenatal din data de 15 decembrie 2009, am vechime in munca de 17 luni, incepand cu luna iulie 2009 am avut CM continuu pana in data de 15 decembrie cand am intrat in prenatal, deoarece sarcina a fost una cu probleme, salariul meu pe cartea de munca este 720 de lei, astfel incat am primit in aceste luni de CM intre 640 si 680 de lei insemnand cei 75% cu cat se plateste CM-ul, insa pe luna decembrie am primit 622 lei explicatia fiind ca pre si post natalul se platesc 85% din salariul brut pe ultimele 6 luni, la mine fiind CM asta a insemnat ca brutul a fost mai mic decat incadrarea respectiv 650-660 de lei. in aceste conditii pot beneficia printr-o cerere catre angajator de acordarea compensatiei de 15% din salariul brut? si daca da, care va fi diferetnta pe care o voi primi la o luna cu 21 de zile lucratoare spre exemplu? va fi diferenta de la 622 lei (cat am luat pe luna dec) pana la 650-660 de lei (brutul din ultimele 6 luni) sau pana la 720 de lei (incadrarea din cartea de munca) ? va rog din suflet ajutati-ma!!! sunt foarte stresata si mai am 4 saptamani pana nasc.... va multumesc din suflet in asteptarea unui raspuns!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:11, 9 Februarie 2010
am inteles acum tot, va multumesc din suflet pt ajutor! =D>
Pentru diferenta se calculeaza contributiile salariale ,iar pentru IM numai CAS la nivelul unui salariu minim pe economie.
revin cu o intrebare pe care speram sa nu ajung sa o pun... X-(
colegii mei tot ma amana cu raspunsul la cererea pe care am depus-o in legatura cu acesti 15%... zic ca contractul la nivel de unitate nu specifica asta etc.... iar acum cand ii sun, ori nu imi raspund, ori zic ca nu au timp sa se ocupe acum de asta... intr-un cuvant ma duc cu vorba, cerea a fost depusa iar data inregistrarrii ei este 7 ianuarie... deci au trecut deja 2 saptamani si jumatate! iata intrebarea mea:
POT FACE CEVA LEGAL IN SENSUL ASTA? POT SA II CONSTRANG CUMVA PENTRU A-MI DA UN RASPUNS SI ULTERIOR PT A PRIMII BANII CARE MI SE CUVIN PRIN LEGE?
Astept un raspuns cu sufletul la gura.... deja m-au stresat la maxim si ma resimt fizic... parca si bebe e mai agitat... :sorry:
Aveti rabdare intrucat ain urma cu putin timp ati depus cererea iar termen de raspuns angahatorul are 30 zile.

Puteti face o revenire la solicitarea initiala pe care o depuneti cu numar de inregistrare.
X-(X-(X-(
Am nevoie neaparata de un sfat ... am o intrebare urgenta!!! va implor un raspuns!!!
Am sunat la resurse umane unde doamna care se ocupa de asa cereri mi-a zis ca in primul rand la firma noastra nu s-a acordat vreodata aceasta compensatie, si e firma foarte mare, si in al doilea rand chiar daca s-ar da aceasta compensatie eu nu as beneficia de ea deoarece eu am fost in CM in ultimele 6 luni si salariul tarifar e in valoare de 705 lei media, eu am incadrearea de 720 de lei si ca diferenta vine 15 lei, si ca pt asta fac eu cerere? dupa care atunci cand am vrut sa ii cer explicatii mai amanuntite... mi-a inchis telefonul in nas... X-(X-(
va rog, as dori sa stiu daca are dreptate, macar sa ma resemnez... tare mi-e frica ca vor gasi scuze de genul asta si la cererea care urmeaza sa o depun pentru salariul mediu pe unitate :"> :stunned:

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal - care 6 luni? ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, Imi cer iertare pentru intrebarea simpla, nu reusesc sa imi dau seama cum exact se calculeaza concediul prenatal. Eu primesc salariul pe data de 7 ... (vezi toată discuția)
Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de indemnizatie maternitate si cic ramiha ramiha Am si eu urmatoarele intrebari: 1. Daca o salariata este angajata la o firma 12 luni fara intrerupere inainte de a naste, dar in interiorul acestor 12 luni ... (vezi toată discuția)