avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință dar nu ...

Loc parcare reședință
Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea locuinței la un anumit preț, pe care era trecut în actul de vanzare cumpărare,cu cadastru și tot ce este necesar pe numele proprietarului.
Pe lângă locurile deja existente și enumerate mai sunt unele spatii unde se pot parca autoturismele dar nu este marcat în acest sens( nu îngreunează nici trecerea altor autovehicule și nici parcarea celorlalte autovehicule ale proprietarilor).
Președintele de asociație m i a pus în vedere sa mut autovehiculul de pe această,,rezerva".
Ce pot sa risc în această situație ?
Parcarea este privată și nu are nici o legătură cu primăria sau poliția.
Mulțumesc.
Am uitat sa menționez ca locurile de parcare sunt aprox.380 în totalși locuințe sunt 498 în acest complex.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
CM1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:21, 20 Septembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au nici un temei legal pentru asta, intelegeti ! Asociatia de proprietari nu are nici o atributie legala de a impune sanctiuni contraventionale proprietarilor. Cu atit mai mult nu poate delega unei firme sa faca asta ! Nu va mai luati dupa tot felul de "zvoneri".

Nu confundati cu administratia locala, care are dreptul de a da sanctiuni contraventionale si a delega serviciul de ridicari auto. Asociatia de proprietari nu este o autoritate este un simplu ONG.

Stiu ca sunt diferite "personaje" ajunse in functii la astfel de asociatii si se cred mici vatafi. Dar asta e o alta poveste,.
[ link extern ]
Capitolul I Dispoziții generale
Articolul 1
Legea contravențională apără valorile sociale, care nu sunt ocrotite prin legea penală. Constituie contravenție fapta săvârșită cu vinovăție, stabilită și sancționată prin lege, ordonanța, prin hotărâre a Guvernului sau, după caz, prin hotărâre a consiliului local al comunei, orașului, municipiului sau al sectorului municipiului București, a consiliului județean ori a Consiliului General al Municipiului București.
Articolul 2
(1) Prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului se pot stabili și sancționa contravenții în toate domeniile de activitate.
(2) Prin hotărâri ale autorităților administrației publice locale sau județene se stabilesc și se sancționează contravenții în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuții prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenții prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului.
(3) Consiliile locale ale sectoarelor municipiului București pot stabili și sancționa contravenții în următoarele domenii: salubritate; activitatea din piețe, curățenia și igienizarea acestora; întreținerea parcurilor și spațiilor verzi, a spațiilor și locurilor de joaca pentru copii; amenajarea și curățenia spațiilor din jurul blocurilor de locuințe, precum și a terenurilor virane; întreținerea bazelor și obiectivelor sportive aflate în administrarea lor; întreținerea străzilor și trotuarelor, a școlilor și altor instituții de educație și cultura, întreținerea clădirilor, împrejmuirilor și a altor construcții; depozitarea și colectarea gunoaielor și a resturilor menajere.
(4) Consiliul General al Municipiului București poate stabili și alte domenii de activitate din competenta consiliilor locale ale sectoarelor, în care acestea pot stabili și sancționa contravenții.
(5) Hotărârile consiliilor locale sau județene ori, după caz, ale sectoarelor municipiului București, prin care s-au stabilit contravenții cu nesocotirea principiilor prevăzute la alin. (2)-(4), sunt nule de drept. Nulitatea se constată de instanța de contencios administrativ competentă, la cererea oricărei persoane interesate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti president-ului de asociatie sa faca comunicarea in scris cu precizarea temeiului legal avut in vedere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de destinatia spatiilor respective.
Inteleg ca din punctul dumneavoastra de vedere nu deranjati pe nimeni, asta nu inseamna neaparat si ca asa si este.
Poate vorbim de spatii verzi - si de ce ar fi vecinii de acord sa parcati dumneavoastra pe gazon?
Poate vorbim de cai de acces - si chiar daca ramane loc sa treaca o masina mica pe langa dumneavoastra, poate masina de gunoi / pompieri / ambulanta nu ar incapea.
Nu dati suficiente detalii.
Iar legat de faptul ca sunt mai putine locuri de parcare decat apartamente - asta nu va da dreptul sa parcati unde ci se pare. V-ati asumat aceasta situatie cand ati achizitionat imobilul.
~ Conținut șters la cerere ~
ideea e ca fiind teren privat, il puteti folosi cu acordul proprietarului, altfel, nu.

Alte discuții în legătură

Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)