avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc parcare reședință Am achiziționat o locuință dar nu ...

Loc parcare reședință
Am achiziționat o locuință dar nu am cumpărat și loc de parcare,locuri care se puteau cumpăra odată cu achiziționarea locuinței la un anumit preț, pe care era trecut în actul de vanzare cumpărare,cu cadastru și tot ce este necesar pe numele proprietarului.
Pe lângă locurile deja existente și enumerate mai sunt unele spatii unde se pot parca autoturismele dar nu este marcat în acest sens( nu îngreunează nici trecerea altor autovehicule și nici parcarea celorlalte autovehicule ale proprietarilor).
Președintele de asociație m i a pus în vedere sa mut autovehiculul de pe această,,rezerva".
Ce pot sa risc în această situație ?
Parcarea este privată și nu are nici o legătură cu primăria sau poliția.
Mulțumesc.
Am uitat sa menționez ca locurile de parcare sunt aprox.380 în totalși locuințe sunt 498 în acest complex.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
CM1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:21, 20 Septembrie 2022
Nu ma contrazic absolut deloc, probabil nu ati inteles ce inseamna ocuparea unei parti comune. Ea devine proprietate comuna exclusiva.
Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5) Veniturile obținute din atribuirea părților comune în folosință exclusivă respectă prevederile art. 70 din prezenta lege.
[ link extern ]
Persoana care a deschis acest subiect nu s-a referit in mod sigur la acest caz.

Si explicati-mi si mie cum se autorizeaza, pe o portiune asfaltata din proprietatea comuna, un spatiu de parcare intr-un complex rezidential, in afara celor care sunt deja intabulate ?
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
latka, utilizator
Pare ciudat, dar ar putea interveni cei de la locala! Art 7, litk din legea 155/2010.
Nu știm ce teren
e, unde, cat s-a vandut, in ce conditii etc. Asa ca pana sa ne dam cu presupusul, ar trebui sa ii vada cineva actele.
Si daca s-a vandut bucata de teren , clar are alta destinatie, nefiind parcare.
Si daca 3 sute si ceva au cumpărat loc de parcare si au si spatiu verde sau ce o fi, nu or sa le convina sa parcheze altii, ca nu o fi doar unul pe spațiul comun. Candva se va trezi dat in judecata ca folosește exclusiv un spatiu comun.


latka a scris:

De ce? Pentru ca e un complex rezidential, nu un bloc. Terenul e parte din complex inteleg, mai putin parcarile, pe care le-a vindut. Spatiul verde al cui e ? Al dezvoltatorului ? Il intretine el in continuare ? Trotuarele ale cui sunt ? Instalatia de iluminat stradal ?Etc.

Adica dezvoltatorul a facut doar niste blocuri ?

Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
E adevarat ca nu stim detalii, dar ma indoiesc de:
1. ca parcheaza pe spatiul verde, s-a mentionat doar ca e o "rezerva" si de aceea am presupus ca e tot teren asfaltat, dar nu intra in zona parcarilor private
2.ca este proprietate comuna exclusiva, am subliniat faptul ca poate parca oricine, nu reiese din postarea initiala ca s-ar fi "acaparat" acel spatiu, ci doar ca a gasit o modalitate de a-si lasa masina in siguranta, fara a stinjeni traficul si parcarile private
Exact ca atunci cand autorizezi o constructie noua.... primul pas este obtinerea certificatului de urbanism si in el vei primi detaliile pentru restul demersurilor necesar a fi realizate, daca pot fi intrunite conditiile legale si tehnice (ex. ref. CUT, POT, etc) evident, cu acordul tuturor proprietarilor care detin acel spatiu in cota indiviza, asa cum reiese din extrasul de carte funciara....greu al naibi dar nu imposibil....insa mai intai clar discutat cu un specialist pentru a analiza sansele de reusita, mai ales daca prin schimbarea destinatiei respective sunt afectati indicatori urbanistici, astfel incat sunt sub cerintele existente in PUZ, PUD, PUG.

latka a scris:



Si explicati-mi si mie cum se autorizeaza, pe o portiune asfaltata din proprietatea comuna, un spatiu de parcare intr-un complex rezidential, in afara celor care sunt deja intabulate ?

Alte discuții în legătură

Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)