avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata incalzirii apartamentului nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata incalzirii apartamentului nelocuit

Buna ziua,am si eu o mare nelamurire va rog poate ma ajutati cu un raspuns.Locuiesc intr-un bloc in care toata lumea primeste caldura si apa calda de la centrala comuna,toti locatarii fiind chiriasi.Unul dintre veciniii nostri s-a mutat pe perioada de iarna din bloc,el locuieste la etajul doi,pe motiv ca nu locuieste in bloc si ca si-a inchis robinetele de la calorifer nu plateste intetinere. Imi puteti spine va rog cat de legal este lucrul acesta avand in comsiderare ca prin apartamentul lui trec tevile care transporta caldura la etajele superioare? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:59, 26 Ianuarie 2010
Multumesc mult de raspuns.Centrala blocului nostru este o epava cu tehnologie mult invechita, nu are reglaj automat,nu se poate face controlul temperaturii in functie de gradele de afara si de cele mai multe ori ramanem fara apa calda. Mai exact sunt niste apartamente reconditionate in mare graba,lucrarile s-au facut asa fara sa-i si pese cuiva de rezultat,cand noi ne-am mutat era m in plina vara,si nu cred ca a trecut o saptamana si ne-au mucegait hainele in dulapuri,mobila si peretii,unor vecini li s-a prabusit tavanul,noroc ca nu au fost victime,termopanele puse de mantuiala,peretii ai inceput probabil sa se usuce ca arata ca dupa cutremur din cauza crapaturilor,..oricum de mucegai nu am reusit sa scapam indiferent ce am facut.O sa mai treaca si iarna asta si o sa ne gandim ce am putea face pe viitor.
Multumesc pentru raspuns. Dar Asociatia de proprietari, respectiv presedintele si administratorul de bloc cunosc aceasra situatie, faptul ca mama a decedat, cererea este facuta din luna august. In ce priveste cheltuielile pe factura de intretinere, respectiv, lift, gunoi, lumina, cheltuieli administrative etc....chiar fond de reparatii, le platesc in continuare, nu cred ca este corect. Deci nu am un raspuns exact.
Va multumesc
Paula M.
Este corect sa platiti in continuare lift (service), cheltuieli administrative, fond de reparatii.
Este incorect daca sunteti pusa la plata pentru gunoi si lumina.
Despre etc nu stiu ce sa va spun.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Energie termica- repartitoare amk1243 amk1243 Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)