avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creanta in lipsa de contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creanta in lipsa de contract

Am executat niste lucrari de constructii speciale sub antrepriza dar antreprenorul general pentru diverse motive a refuzat sa semneze un contract si surpriza ... nu mia platit lucrare.
Dupa o intensa activitate lamurire cu antreprenorul mia virat vro 20000 lei din cateva din cateva sute de mii, pentru care i-am emis factura pe care am specif "...decontare partiala"
Beneficiarul lucrari a platit pe fonduri SAPARD. si daca ar fi sa imi ascult creditorul se pare ca el nu a onorat platile (beneficiarul).
Ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii???
Solutia sugerata a fost sa ii fac plangere penala ?
Aveti si alte solutii?




Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
ContSters15310, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:12, 21 Ianuarie 2010
da de unde ati dedus ca are o creanta certa, lichida si exigibila care sa ii permita promovarea unei cereri de emitere a somatiei de plata???
Problema sta in felul asta:
Am fost contacta de o firma care dorea sa realizeze ceva constr pt un tert - finantarea beneficiarului SAPARD.
trinitem contract lucrari prin fax, ramane fara raspuns
Intre timp executam si predam lucrarea (pentru ca ne angajasem la un termen de 2 luni) se face receptia intre beneficiar si antreprenorul general. Noi prezenti. Dupa receptie si la locul executie solicit antreprenorului sa imi semneze contractul, receptia lucrari intre mine si el si devizu. Imi motiveaza o documentatie nou ivita si ma amana cu semnarea pana se adauga si noile elemente la contract. Ne intelegem sa ii trimit fax cu sitatiile pentru decont imediat. Le trimit iar dar nu primesc nici un raspuns
Imi dau seama ca ma pacaleste si discut cu el, ma asigura ca i serios imi da o parte din bani cu OP ii emit factura pe care scrie decontare partiala.
Dar dupa asta dinou tacere. a trecut un an.
Acum vreau sa fac plangere penala pentru inselaciune.(la sugestia unui avocat - cert ca are mai multa experienta de cat mine)
Mai mult pentru a pune presiune pe el si al motiva sa imi dea bani.

Acum m-am trezit cu doua probleme:
Daca il fac plangerea si el imi da bani?? Intrerupe urmarirea penala???Pot retrage plangerea?
Art.215 nu specifica nimic despre plangere prealabila la inselaciun. Si stiam ca infractiunea de inselaciune este considerat grava iar cursul de penal special zice ca " deregula urmarirea penala se pune in miscare din oficiu."

Sper ca am raspuns la intrebarea cu certa lichida si exigibila.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters15310, utilizator
Nu merge pe somatie.
Ar iesi o inselaciune acolo din cate povestiti. Oricum conteaza probele. A trecut deja un an, deci ar trebui sa demarati ceva. Plangerea n-o sa o puteti retrage o data ce ati facut-o.
Eu as actiona pe 2 fronturi: actiune pe drept comun si plangere penala. La un moment dat cea din instanta se va suspenda, probabil.
Oricum asta sa o faceti dupa ce discutati in amanunt cu un avocat pentru interesul lui e sa traga de timp si dvs. sa va recuperati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi semnate si neplatite ralu1 ralu1 Buna ziua, Situatia pe scurt este asa: avem contract semnat cu firma pt prestari servcii la un imobil. Serviciile s-au executat, s-a semnat proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Receptie locuinte nelu.balici nelu.balici In anul 2005, 241 persoane, in calitate de beneficiari, am semnat individual contracte de constructie cu Antreprenorul General \"S.C.South PacificConstructii ... (vezi toată discuția)