avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani pentru un singur mostenitor? Tatal in varsta, sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani pentru un singur mostenitor? Tatal in varsta, sub ingrijire ...

Bani pentru un singur mostenitor?

Tatal in varsta, sub ingrijire in convalescenta post covid, doreste ca, dupa decesul lui, de banii cash care ii are stransi din pensie, sa beneficieze DOAR un singur copil din cei sase, copii toti maturi. CUM sa procedeze?

Donatie?
La CEC cu imputernicire? Daca ii depune la CEC banii se impart tuturor mostenitorilor?
Alta forma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:47, 27 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
este foarte corect sa dea pensia si banii strinsi celui care i-l ingrijeste. Ce credeti ca ceilalti i-i poarta de grija, s-au aduc ceva batrinului? Eu cred ca nu. Am avut caz la mine in familie. la succesiune , la luat au venit toti.
Un singur copil daca il ingrijeste si tatal vrea sa ii dea din pensie DOAR lui, sa i se indeplineasca dorinta tatalui. Dar, CUM sa procedeze ca ceilalti copii din sase sa NU aiba drept succesoral, dupa deces, la suma stransa intre timp de catre batran?
Un avocat poate ne raspunde exact cu articol de lege.
Multumesc.
Dar, CUM sa procedeze

nu au cum sa procedeze!!! nu pot ingradi drepturile la mostenire al mostenitorilor de drept.
Ce pot face astia interesati, e sa aiba grija ca batranul sa nu aiba ce lasa mostenire, sa dea din timpul vietii ce are de dat.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
V-am spus cum. Printr-un testament cu titlu particular. Dvs vreți un articol de lege, care sa va spună exact cum pot fi excluși niște moștenitori de la succesiune? Nu o sa găsiți
Fiind o pensie modica, cu siguranță nu le încalcă rezerva succesorala a celorlalți.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator
Ce am inteles eu: un domn, X, bolnav, are o suma de bani peșin, cash ii zice mai nou. Bani pe care vrea sa-i dea unuia dintre copii. Ce-l impiedica?! Sa-i dea si-s buni dati! De ce-i trebuie testament si alte aiureli, sa dea beneficiarul zeciuiala la notar, stat, etc?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună ... George Neacsa George Neacsa Bună ziua, Suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună 2 copii. Cu toate că sunt copii buni și cu stare materială foarte bună, ne-am făcut ... (vezi toată discuția)
Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)
Testament neatacabil Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Doresc si eu cateva informatii despre un testament. Mama a decedat,fara sa imparta averea(casa) celor trei copii.Tatal , ramas in viata, ... (vezi toată discuția)