Buna ziua.
Sunt pus in situatia de a fi dat afara de la locul de munca pentru prima data , si cu anumite probleme.As avea cateva intrebari pentru a ma lamuri asupra acestor lucruri.Trebuie sa imi primesc bani pe 3 luni , am fost anuntat ca o sa fiu disponibilizat din data de 11.01.2010 (dar ar fi bine sa imi dau demisia , cu data de 4.01.2010).Eu am cerut preaviz si inca pana azi nu mi sa dat nimic scris , in consecinta am venit in toata aceasta perioada la munca.Intrebarile ar fi :
- Cu ce articol ar trebui sa semnez preavizu astfel incat sa nu tina de mine aceasta disponibilizare, si ce trebuie facut daca in preaviz este scris altceva (astfel incat sa dea vina pe mine penru aceasta situatie)?
- Daca o sa semnez preavizu firma este obligata ca la sfarsitul perioadei de preaviz sa imi restitue toate datoriile fata de mine? sau ar trebui in ziua de salar aferenta fiecarei luni (data de 15 fiind la mine )
- In ce conditii se iau salarii compensatorii? Dupa absolvirea facultati acesta fiind primul loc de munca (m-am angajat dupa cateva luni de la terminarea facultatii)
Ati inteles f bine.
Daca nu exista CCM aplicabil la nivel de unitate sau ramura, se aplica CCM-ul National, care prevede plata unui salariu lunar compensator (art.78).
In cazul in care nu primesti drepturile salariale la sfarsitul perioadei de preaviz, ar fi o solutie nesemnarea lichidarii ? sau doar o plangere la itm e valabila?
Concediere
dutzu
buna ziua!
am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)