avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am primit somatie de la un executor judecatoresc ...
Discuție deschisă în Executare silită

am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei ...

am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite la cererea unui recuperator de creante; debitul calculat si cheltuielile de executare sunt gresite ,in sensul ca suma in lei este de fapt numarul contractului de credit pe care l-am avut cu banca ,numar format din 7 cifre ,la acest numar a adaugat ron si a calculat cheltuielile de executare.....ce fac in acest caz?????sunt disperata sa vad ca eu si generatiile urmatoare nu vor reusi sa achite aprox 3000000 ron....
Cel mai recent răspuns: dana_gorj , utilizator 12:01, 6 Octombrie 2022
multumesc frumos pt raspuns si eu banuiesc ca este vorba de o greseala dar la o prima convorbire telefonica se cam balbaia...voi lua legatura cu executorul din nou sa nu treaca cele 15 zile pt depunerea contestatiei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu negociați cu executorul care are interes sa va tergiverseze, problema.o rezolvați în instanta.pe calea contestației la executare
Un av va costa câteva sute de euro dacă faceți economie acum o sa plătiți înzecit sau însutit unor firme de recuperatori..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul trebuie facut in scris, sub forma contestatiei la executare, nu doar sa "luati legatura" cu executorul! Sunteti, deja, in faza de executare silita!!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati urgent contestatie la executare!! Executorul judecatoresc are interesul sa urmareasca o suma cat mai mare, intrucat onorariul lui se stabileste in functie de aceasta.
Sa aveti in vedere si termenul de prescriptie al dreptului de a solicita executarea silita, iar in acest sens este contraindicat sa incheiati o intelegere de plata cu executorul.
De asemenea, pe parcursul desfasurarii contestatiei la executare se poate suspenda executarea silita.
Va poate lamuri un avocat!! mergeti cu actele nu mai asteptati
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
Cabinet Av Popa Alexandru, Avocat
Buna ziua,
In primul rand luati legatura cu executorul care poate face o indreptare de eroare materiala, solicitand corecia sumei precizate ca fiind debit principal. Totodata, pueti cere acest lucru la instanta sau puteti face la instanta contestatie la executare. Cel ma bine sfatiti-va cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Somatie coloseum58 coloseum58 Buna seara! ref la o executare,va rog sa ma ajutati! dupa un an de suspendare a executarii -dosarul se afla pe rol-executorul revine cu somatie ,este legal ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont Eurodc Eurodc Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)