avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, as vrea sa depun o sesizare la colegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, as vrea sa depun o sesizare la colegiul medicilor, ...

Buna ziua, as vrea sa depun o sesizare la colegiul medicilor, pentru ca am fost plimbat intre spitale,cu sotia mea in stare grava(pericardita) de la 2 noaptea pana la 9 dimineata fara nici un fel de ajutor desi avea nevoie de ajutor medical imediat. la ora 09 a fost internata in sfarsit la sfantul ion unde nu a primit nici un fel de tratament iar la ora 22-23 a murit. Va rog, va implor daca ma poate ajuta cineva. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
Mihai1001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai1001 , utilizator 19:47, 22 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cine studiază un pic problema, sistemul de asigurări din SUA este de fapt un coșmar. Chiar și cu ObamaCare, 20 de milioane de americani continuau să fie neasigurați, ceea ce înseamnă că pentru orice altceva în afară de urgențe, trebuie să plătească din buzunar. Lucru imposibil pentru mulți bolnavi cronici, mai ales că de multe ori starea proastă a sănătății și prosperitatea economică se cam exclud reciproc (de unde bani de tratamente, dacă nu poți munci?).

Iar mult clamata eficiență a caselor de asigurări de sănătate private concurente e un mit, după cum demonstrează faptul că 80% din bugetele acestora se duc pe cheltuieli administrative și nu pe decontarea tratamentelor medicale ale asiguraților. Asta pentru că "mâna invizibilă a pieței", legea cererii și a ofertei operează ca în teorie doar atunci când sunt mulți concurenți. Când însă pe piață sunt doar câțiva furnizori, aceștia se pot înțelege explicit sau implicit (gen făcându-și cu ochiul) asupra unei politici de prețuri similare, gândită astfel încât să mănânce toți o pâine cât mai generoasă. Situația asta se numește oligopol și ca și monopolul transformă piața liberă, cu toate avantajele ei, într-o piață controlată, cu toate dezavantajele ei.

Deci hai să ramânem la modelele europene, care oricum acoperă mult mai bine nevoile populației decât sistemul american și să reparăm ceea ce avem.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Pai cine sa “ hai sa reparam “ , d-le avocat ? Dvs. si eu ? De acord , hai s-o facem ... cu ce incepem ? Sistemul de case de sanatate private nu este doar in USA ( unde , din cate citeam , Trump a desfiintat ObamaCare ) , ci si in alte state , chiar europene . De pilda , dl. ambasador al Israelului ( David Saronga ) , a explicat intr-un interviu cum functioneaza la ei acest sistem : exista 4 sau 5 case de sanatate private care sunt concurente intre ele , toata lumea ( TOTI ) trebuie sa fie afiliati unei case - la alegerea lor - , contributia este de 5% din venit , dar nu exista ne-platitori . In Germania la fel , nu exista sa nu fi asigurat la sanatate fara sa platesti , in Belgia exista co-plata 20% din factura emisa de unitatea medicala . Nu platesti - te executa . Exista asigurare obligatorie cu un pachet absolut minimal de servicii , si tot platesti 20% . Practic , daca decesul pacientului nu mai e iminent , pleaca acasa . Daca ai nevoie de un consult la un medic de medicina primara ( cum ar fi la noi medicul de familie ) , pana sa ajungi acasa deja ai pe e-mail factura pentru consultatie ( 30 euro ) . Dupa cum spuneam , sanatatea NU e gratuita , ca sa ti-o obtii , costa . Daca esti prudent , te asiguri pentru ca , intr-o situatie in care ar trebui sa scoti din buzunar o suma importanta si s-ar putea sa nu o ai la dispozitie , sa nu fi nevoit sa renunti , sa ai acest risc acoperit . La noi , este echivalentul a “ noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc “ . Platesc 5 - 6 milioane de contributori , si toti cei 20 milioane de cetateni primesc o asistenta medicala de slaba calitate , invechita , cu tratamente ne-actualizate ( ca cele de ultima generatie sunt scumpe ) , cu aparatura putina si slab-performanta , cu personal sub-dimensionat ca numar si in conditii modeste . Si nici nu se poate altfel , ca banii nu sunt elastici , nu se intind . Iar daca ii gestioneaza Statul ... in opinia mea , poti sa lasi orice speranta ...
Copiii plătesc în Germania și Belgia? Din câte îmi amintesc, în Germania și imigranții sunt asigurați fără să plătească. Iar Israelul nu e în Uniunea Europeană.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Multumesc! V ati indepartat de subiect, intr o alta societate poate, dar am uitat si am crezut ca medicii sunt oameni, in sensul de omenie, sa nu lasi un semen sa moara daca poti sa l ajuti,..gresit... Daca as fi dat spaga cateva sute la medicul de garda, ar fi internat o, dar nu m am gandit ca o situatie atat de grava si stare fizica alterata poate fi tratata atat de superficial si nu doar de un singur medic. De fapt cred ca este vorba despre un scrining facut de un politician(doctor) care nu are idee,despre ce e vorba intr o situatie de urgenta, medicii urmand orbeste acest scrining,fara sa semnaleze ca sunt situatii care trebuiesc tratate altfel. In alta ordine de idei asteptand un rezultat despre sotia mea, a venit adus pe brate un individ care luase o supradoza, cu tovarasii lui tipand si injurand dupa doctori, care au aparut imediat cu asistente si infirmiere cu tot(eu si sotia mea pe targa cu oxigen a trebuit sa stam 1/2 ora sa ne vada un doctor). Drogatul traieste sotia mea nu. Se poate trage o concluzie.
Stimate @Mihai1001 , aveti perfecta dreptate , am deviat mult de la subiect , si imi cer scuze . Va prezint - chiar daca nu va ajuta cu nimic - condoleante , imi pare sincer rau pentru pierderea pe care ati suferit-o . Dar radacinile problemei dvs. posibil sa se afle exact in cele semnalate de mine in divagatiile pe care le-am facut . Pe de alta parte , nu uitati ca medicii nu sunt decat oameni , nu dumnezei . Au protocoale pe care sunt obligati sa le respecte , prioritate la urgenta are pacientul care e mai aproape de moarte . Si pentru diagnosticare se folosesc un soi de “ sabloane “ de simptome , doar ca boala rareori se incadreaza fix in acele sabloane . Si aici intervine flerul , intuitia medicului , atata cata o are , cata a obtinut-o din experienta lui , daca a mai avut cazuri - mai tipice sau mai atipice - sunt multe variabile . Dar , personal , sunt gata sa bag mana in foc ca nu a fost rea-vointa , si nici ca nu i-a pasat de sotia dvs. Si sa nu credeti ca le e indiferent daca pierd un pacient , ca nu considera ca un esec personal un asemenea deznodamant . E o situatie de viata , nici un medic nu poate ( oricat ar vrea ) sa-si salveze toti pacientii , trebuie doar sa fie impacat ca a facut tot ce a putut si cat de bine a putut , conform abilitatilor sale . Si daca Pronia Cereasca a hotarat altfel ... @ d-le avocat Surcel , binenteles ca Israel nu e in UE , era doar un exemplu - in opinia mea - de bune-practici . Iar in Belgia si Germania , copiii nu sunt asigurati prin simplul fapt ca sunt copii , ci sunt adaugati pe asigurarea unuia dintre parinti , caruia ii va creste prima de asigurare lunara cu o suma . Iar imigrantii primesc card de asigurare de sanatate pentru ca agentia guvernamentala care se ocupa de imigratie plateste pentru ei , nu e gratuit . Nu platesc ei , dar se plateste .
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer pacient in stare critica de la spital privat la stat janteamarius janteamarius Buna seara, Va contactez referitor la o intrebare pe care o am,. legat de Legea nr. 95 / 2006, SECŢIUNEA a 4-a, Articolul 102, Alineatul 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Asigurat medical ContSters415977 ContSters415977 Buna seara. Sint deja pensionara si, automat si asigurata medical. Normal, am medic de familie. Pina acum nu am avut probleme de sanatate si nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Externare nou-nascuti la cerere Raresh_81 Raresh_81 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut gemeni duminica trecuta (20 iulie). Desi copiii pun in greutate si au o stare generala buna, ... (vezi toată discuția)