avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a ...

am aflat anul acesta inainte de succesiune, ca fratele meu a primit cu act de donatie un pamant care era in proprietatea mamei mele.problema este ca eu nu am stiu nimic de aceasta donatie, pana la moartea parintilor si la momentul donatiei mama avea un certificat de handicap
cum s a putut face aceasta donatie si ce pot sa mai fac eu acum
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:16, 26 Octombrie 2022
Vârsta n-are nici o relevanță la instanță, ci doar stadiul bolii.
La instanță trebuie depuse multe înscrisuri ca probe la dosar.
Atunci...dati-i bătaie cu procesul!
Dați fratele în judecata, plătiți cheltuielile aferente, legate de proces, avocat, expert etc.

Oricum, trebuie sa fiți conștient ca durează vreo 2-3 ani si dacă se anulează donația, tot ce puteți obține este jumătate din valoarea terenului sau jumătate din terenul în sine.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia să fiți întrebată, averea era a mamei, dispunea cum dorea de ea. Din ce relatați, fratele a fost aproape de dânsa, deci mi se pare firesc să fi dorit să-și favorizeze copilul care a fost alături de dânsa mereu. Am dreptate?
Legal, aveți dreptul să vă adresați justiției dacă vă considerați nedreptățită. O să fie un proces lung, costisitor și, mai ales, urât, cum sunt toate procesele între frați; procesul prințesei Anastasia, falsa Anastasia, a durat 45 de ani.

carmenmsc a scris:

sa inteleg ca si pamantul primit ca donatie de fratele meu, tb sa intre in masa succesorala ? acum se mai poate face ceva? la momentul donatiei, era obligatoriu sa fiu si eu instiintata sau tb sa mi dau si eu acordul?
pt ca eu daca as fi fost intrebata nu as fi fost de acord

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Falsa Anastasia nu s-a judecat cu frații, care erau împușcați, trecuți prin acid și îngropați într-o pădure de pe lângă Ekaterinburg, în Rusia. Dacă ar fi fost adevărata Anastasia (despre care acum știm clar că împărtășise soarta fraților și părinților săi), s-ar fi judecat cel mult cu bunica, unchiul și verii săi. Dar nefiind adevărata Anastasia nu s-a judecat cu rudele sale. Oricum, uimitor că a fost luată în serios cât să ajungă să se judece 45 de ani, când așa-zisa prințesă Romanov nu vorbea o boabă de rusă, nici măcar nu înțelegea limba, iar povestea ei era plină de inconsistențe (de exemplu, după salvarea miraculoasă de la execuția bolșevică, ar fi fugit din Rusia prin România, fără să-i dea prin cap să bată la ușa rudelor sale din Casa Regală a României- regina Maria era verișoara țarului Nicolae al II-lea-, pe care le și vizitase în copilărie cu toată familia-- când se luase chiar în calcul o eventuală căsătorie între una din surorile mai mari și viitorul rege Carol al II-lea, iar prințesele se străduiseră să pară urâte și prost-crescute, așadar indezirabile, deoarece Carol avea deja renumele dubios de mare fustangiu).

hotumattua a scris:

Nu trebuia să fiți întrebată, averea era a mamei, dispunea cum dorea de ea. Din ce relatați, fratele a fost aproape de dânsa, deci mi se pare firesc să fi dorit să-și favorizeze copilul care a fost alături de dânsa mereu. Am dreptate?
Legal, aveți dreptul să vă adresați justiției dacă vă considerați nedreptățită. O să fie un proces lung, costisitor și, mai ales, urât, cum sunt toate procesele între frați; procesul prințesei Anastasia, falsa Anastasia, a durat 45 de ani.

carmenmsc a scris:

sa inteleg ca si pamantul primit ca donatie de fratele meu, tb sa intre in masa succesorala ? acum se mai poate face ceva? la momentul donatiei, era obligatoriu sa fiu si eu instiintata sau tb sa mi dau si eu acordul?
pt ca eu daca as fi fost intrebata nu as fi fost de acord

.Aveti nevoie de un avocat de top si de un medic care stie cunoaste boala Alzheimer. Stadiul bolii este relativ usor de stabilit dupa medicamentatia prescrisa, de aia aveti nevoie de medic. E vorba de bani si iar de bani, procesele de acest gen nu le castigi fara a baga bani! Apoi si daca ai bani si nu ai un avocat dibaci.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre testament ! ionel-s ionel-s Mama doreste sa-si faca testamentul, insa vrea sa fie sigura ca acesta nu va fi contestat mai tarziu. In ce maniera trebuie facut pt ca acesta sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai pot anula un testament pe motiv ca tatal meu suferea ... Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, mai pot anula un testament pe motiv ca tatal meu suferea de alzheimer si a decedat acum 6 ani iar eu am aflat de testament acum 2 ani? (vezi toată discuția)
Se poate contesta contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager ? ContSters307413 ContSters307413 Buna seara, Asdori sa-mi raspundeti la cateva intrebari 1. Se poate contesta un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager, facut intre mama si doi din ... (vezi toată discuția)