avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de munca si contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de munca si contract drepturi de autor

As dori sa stiu daca un arhitect angajat la o societate cu un contract de munca cu timp partial poate incheia cu aceiasi societate si un contract de cesiune a dreptului de autor.
Contractul de munca este cel standard fara clauze sau conditii speciale.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana_popa2009 , utilizator 07:43, 22 August 2010
Buna ziua,
In cazul prezentat nu puneam problema constitutionalitatii prevederilor legilor citate si nici nu faceam discutie asupra modului de interpretare a lor.
Mentionam anterior numai principiul de baza, cel constitutional, aplicabil, in extenso, si asupra proprietatii patrimoniale a persoanelor.
Dreptul de a negocia cedarea acestor proprietati patrimoniale deriva, in final, din faptul ca dreptul in speta este garantat constitutional.
In ceea ce priveste recomandarea de a se preciza in CIM situatia agreata de parti cu privire la delimitarea dintre rezultatele muncii si drepturile de autor, ea este pertinenta si legala.
Multumesc pentru amabila oferta dar deocamdata nu-mi este necesara.
Cu stima,
Deocamdata am dat raspunsul utilizatorului, aratand temeiul de drept si am observat ca v-au fost necesare prevederile Legii 8/1996. Formula era una formala si generala, asa, ca legea:), se adreseaza oricui. Conlucrarea este profitabila pentru cei buni:) si va multumesc.

Cu respect,

Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mentionez ca in cazul meu operele care fac obiectul Contractului de cesiune a dreptului de autor sunt create in indeplinirea atributiilor de serviciu precizate in Fisa Postului.
In cazul acesta se poate adauga o clauza in CIM prin care sa se mentioneze ca drepturile de autor apartin angajatului ?

Raspunsul la intrebarea Dvs. il puteti obtine numai prin negociere libera cu angajatorul Dvs, in contextul legislativ mentionat in raspunsurile anterioare de pe acest topic.
Cu stima,
Luisa Mitroi a scris:

Deocamdata am dat raspunsul utilizatorului, aratand temeiul de drept si am observat ca v-au fost necesare prevederile Legii 8/1996. Formula era una formala si generala, asa, ca legea:), se adreseaza oricui. Conlucrarea este profitabila pentru cei buni:) si va multumesc.

Cu respect,




Buna ziua,

Ma aflu si eu in aceeasi situatie cu cea a domnului caruia i-ati raspuns, numai ca la polul opus, adica eu am avut un contract de munca si unul de cesiune drepturi de autor. Din cauza restructurarii postului meu, mi s-a inmanat o decizie de incetare a activitatii. Intrebarea mea este: implicit, s-a incheiat si contractul pe drepturi de autor si daca nu, ce trebuie sa fac in aceasta situatie?

Multumesc frumos,

Cu stima,

Dana Popa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi patrimoniale autor - fost angajat infoleg infoleg Ma aflu nevoit sa cer parerea voasta in legatura cu interpretarea unui articol de lege si a unei situatii. Am creat pentru firma la care am fost angajat ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim iulian901 iulian901 Buna ziua, Lucrez la o firma unde lucrez ca si inginer de retea de calculatoare (ma ocup de toate calculatoarele/serverele si partea de retea). Recent mi s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor artem artem As dori sa aflu daca un contract de cedare a drepturilor EXCLUSIVE de autor, incheiat intre angajator si angajat poate avea ca obiect si articolele/operele ... (vezi toată discuția)