avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu inteleg ...

SUCCESIUNE Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu inteleg de ce notarii mi-au spus ca separa apartamentul in doua si mostenesc jumatate din apartament de la fiecare, daca in timpul vietii bunicii mei au avut impreuna tot apartamentul , ci nu unul 1/2 si altul 1/2 . Ce pot face in aceasta situatie? Eu vreau ca sa se faca succesiunea la valoarea de circa 265932 lei a apartamentului cu suprafata utila de 63,72 mp si a terenului de 15,93 mp, nu la valorea de 132966 lei pentru fiecare, ca doar ambii bunicii au fost proprietari pe tot aparatemntul, nu doar pe jumatate de ap. fiecare
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
skoda2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: skoda2022 , utilizator 19:26, 27 Octombrie 2022
Pai bunicul a cumparat tot apartamentul ,nu jumatata din apartament, deci era proprietar pe tot apartamentul. La fel si bunica era proprietara pe tot apartamentul, nu pe jumtatate din apartament. Pai asta inseamna ca dupa ce a murit bunica, bunicul meu a ramas proprietar doar pe jumatate de apartament, si pe cealalta jumatate trebuia sa faca succesiunea dupa bunica mea. Pai prin moartea bunicii, bunicul meu a pierdut 1/2 din apartamentul, pe care l-a cumparat? Ce aiureala !
Nu am spus ca 1+1=1. Fiecare din cei doi proprietari avea un singur apartament.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Pai bunicul a cumparat tot apartamentul ,

nu l-a cumparat singur, ci impreuna cu bunica.
amandoi aveau impreuna un mar, nu sunt 2 mere, nu a cumparat fiecare cate un mar.
Ori nu pricepeti, ori va faceti ca nu pricepeti, ceea ce in ambele cazuri, e pierdere de vreme sa o lungim.

Fiecare din cei doi proprietari avea un singur apartament.

daca ar fi ca fiecare sa aiba un apartament, nu ar fi acelasi apartament, ar fi 2.
ori ei, impreuna aveau un apartament, bunicul nu a fost proprietar exclusiv pe casa, ci proprietar in devalmasie cu bunica.
A murit bunica, bunicul mosteneste 1/4 din partea bunicii si pune peste partea lui, in final va avea 5/8 din casa, iar copiii bunicii daca ea a murit prima, primesc 3/8.

Nu inteleg de ce notarii mi-au spus ca separa apartamentul in doua si mostenesc jumatate din apartament de la fiecare,

bunicii cati copii au avut ? copilul/ copiii bunicilor au murit?
gi-jane2, moderator
Ba da inteleg ca au cumparat marul, dar atunci de ce cand moare unul se considera ca fiecare a avut doar 1/2 din mar?
Cum sa fie 2 apartamente? E unul singur. Dar fiecare din ei e proprietar pe tot apartamentul asta, nu pe jumatate din el, fiecare.
mai, omule, daca nu mureau si se desparteau, cand imparteau apartamentul, avea fiecare cate un apartament ?

skoda2022 a scris:

Ba da inteleg ca au cumparat marul, dar atunci de ce cand moare unul se considera ca fiecare a avut doar 1/2 din mar?

Dar fiecare din ei e proprietar pe tot apartamentul asta, nu pe jumatate din el, fiecare.

e pe naiba.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)
Succesiune. bunica si bunicul au avut un apartament. bunica a ... ricaramurica900 ricaramurica900 Succesiune. Bunica si bunicul au avut un apartament. Bunica a murit prima. Bunicul a murit dupa bunica. Bunicii au avut doua fiice pe mama si pe matusa mea. ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)