SUCCESIUNE Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu inteleg de ce notarii mi-au spus ca separa apartamentul in doua si mostenesc jumatate din apartament de la fiecare, daca in timpul vietii bunicii mei au avut impreuna tot apartamentul , ci nu unul 1/2 si altul 1/2 . Ce pot face in aceasta situatie? Eu vreau ca sa se faca succesiunea la valoarea de circa 265932 lei a apartamentului cu suprafata utila de 63,72 mp si a terenului de 15,93 mp, nu la valorea de 132966 lei pentru fiecare, ca doar ambii bunicii au fost proprietari pe tot aparatemntul, nu doar pe jumatate de ap. fiecare
Stimate/a @skoda2022 , asa cum v-a spus notarul , se vor dezbate doua succesiuni , pentru ca sunt doi decedati , fiecare cu averea lui . Chiar daca se dezbat deodata , tot doua vor fi , si se tarifeaza fiecare in parte . Si atunci - in logica dvs. - ar trebui ca notarul sa va incaseze taxele de succesiune pentru proprietatea bunicii ( un apartament de 63,72 mp si 15,93 mp teren , in valoare de 265932 lei ) , plus taxele de succesiune pentru proprietatea bunicului ( un apartament de 63,72 mp si 15,93 mp teren , in valoare de 265932 lei ) . Stiind ca taxele sunt raportate , pentru fiecare succesiune, la valoarea acesteia , asta e ceea ce va doriti ? Si - intradevar - la moartea bunicii , bunicul trebuia sa dezbata succesiunea acesteia . N-a facut-o la timp - a ramas s-o dezbateti dvs. , mostenitorii ei si ai lui .
Da, o sa-i iau si pe ceilalti mostenitori si o sa renunte ei si o sa-mi revina mie apartamentul. Si fac succesiunea dupa amandoi. Dar nu inteleg ceva. Daca apartamentul a fost al amandurora, acum de ce se considera ca unul a avut 1/2 si altul 1/2 ?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
S-a pacalit notarul , nu-i mai atrageti atentia ... In loc sa va ia taxe de doua ori pentru un apartament intreg , va ia doar de doua ori pentru cate jumatate ...
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)