avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am fost la ANAF sa depun o cerere cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am fost la ANAF sa depun o cerere cu imputernicire ...

Buna ziua,

Am fost la ANAF sa depun o cerere cu imputernicire de la cineva, redactata la calculator si semnata.
Doamna de acolo mi-a spus ca nu e valabila, deoarece trebuie sa fie scrisa de mana toata cererea, nu redactata la calculator si semnata. Ca ea lucreaza de nspe mii de ani si stie.
Eu nu am gasit cadru legislativ pentru asa ceva, doar pt testamente. Ma poate ajuta cineva cu o lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 12:06, 2 Noiembrie 2022
Va urez succes în a folosi o împuternicire scrisa de mana, la Anaf!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
raluk0207, utilizator
Nu va supărați, dar cred ca aveți probleme cu scrisul.
Sau nu puteți completa o cerere.
Nu știu în care univers, la Primarie, ANAF, OCPI, Registrul Comerțului, bănci etc etc vi se accepta sa faceți lucruri pentru mandant, pe baza unei procuri scrise de mana sau la calculator.
Timp va pierdeți pentru ca va faceți niște ambiții prostești și fără nicio noima juridica.
Nu, nimeni nu trebuie sa se conformeze la nimic. Cu atât mai mult la niște mofturi făcute din comoditate.
Cum știu eu ca mandatul trăiește sau ca procura nu a fost revocata?
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce zice, chiar ar fi avut succes daca era scrisa de mana. Ori daca ar primi-o scrisa sa mana, ar fi trebuit sa o primeasca si doar semnata de mana.

raluk0207 a scris:

Va urez succes în a folosi o împuternicire scrisa de mana, la Anaf!

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:

Nu va supărați, dar cred ca aveți probleme cu scrisul.
Sau nu puteți completa o cerere.
Nu știu în care univers, la Primarie, ANAF, OCPI, Registrul Comerțului, bănci etc etc vi se accepta sa faceți lucruri pentru mandant, pe baza unei procuri scrise de mana sau la calculator.
Timp va pierdeți pentru ca va faceți niște ambiții prostești și fără nicio noima juridica.
Nu, nimeni nu trebuie sa se conformeze la nimic. Cu atât mai mult la niște mofturi făcute din comoditate.
Cum știu eu ca mandatul trăiește sau ca procura nu a fost revocata?

Sa inteleg ca si dvs sunteti tot un soi de functionar public, de va deranjeaza asa mult?
Inclusiv pe site-ul anaf, daca ne dedicam 2 minute pentru o cautare pe google, scrie asta:
Înregistrarea în SPV se poate face în baza actului de împuternicire în formă autentică (la notariat) sau sub semnătură privată. În aceste cazuri, dacă actul de împuternicire este în formă autentică, atunci împuternicitul se poate prezenta la orice organ fiscal. Dacă actul este sub semnătură privată, împuternicitul se va prezenta la unitatea fiscală, care administrează contribuabilul pentru care se solicită înregistrarea în SPV.

Si vorbim de inregistrarea in SPV.
Eu inteleg ca nu aveti habar, dar va rog nu mai insistati pe subiect, e clar ca va depaseste si nu intelegeti ce inseamna o semnatura privata ori o imputernicire. Macar daca va documentati putin, dar aruncati pareri care nu corespund cu realitatea fara pic de documentare.

Si asa, ca idee, daca ceea ce spuneti s-ar aplica, nu ar fi valabile nici tipizatele pe care le completati pe la institutii, alea unde scrieti nume si prenume, ca nici alea nu-si scrise olograf.

gi-jane2 a scris:

Din ce zice, chiar ar fi avut succes daca era scrisa de mana. Ori daca ar primi-o scrisa sa mana, ar fi trebuit sa o primeasca si doar semnata de mana.

Da, sunt perfect legale si sunt multe locuri unde o imputernicire scrisa ori redactata la calculator si semnata, fara notar, este acceptata. Pe ea a deranjat-o ca nu e scrisa olograf toata, nu ca nu e autentificata la notar.
mariustz, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

mariustz a scris:
. Efort mai mare o sa fie cand o sa-i fac plangere in contencios administrativ pentru abuz in serviciu, ca tot sunt tanar si imi place sa ma plimb aiurea.

pai chiar te-ai plimba aiurea.. ca nu in contencios administrativ se face plangerea. pt abuz in serviciu ( care e o fapta penala)
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
cris0811, utilizator

Alte discuții în legătură

Intocmire si folosire de procura falsa leorot leorot Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv hillfingerr hillfingerr Am si eu o nelamurire... Am un model de act constitutiv. Spatiile punctate trebuie scrise de mana sau actul poate fi completat pe calculator si doar semnat? ... (vezi toată discuția)
Testament ALIP ALIP Mai întâi pentru crestinii ortodoxi: Hristos a înviat. Traim in Germania dar mai avem si in România un teren si un apartament (adica o cota parte din ... (vezi toată discuția)