avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am fost la ANAF sa depun o cerere cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am fost la ANAF sa depun o cerere cu imputernicire ...

Buna ziua,

Am fost la ANAF sa depun o cerere cu imputernicire de la cineva, redactata la calculator si semnata.
Doamna de acolo mi-a spus ca nu e valabila, deoarece trebuie sa fie scrisa de mana toata cererea, nu redactata la calculator si semnata. Ca ea lucreaza de nspe mii de ani si stie.
Eu nu am gasit cadru legislativ pentru asa ceva, doar pt testamente. Ma poate ajuta cineva cu o lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 12:06, 2 Noiembrie 2022
Inscrierea in SPV are niste cerinte diferite fata de o simpla depunere de acte la ghiseu.In fapt , cred ca functionarul ANAF face totusi o confuzie cu cazul obligatiilor banesti unde actul trebuie intocmit de mina si semnat sau sa aiba mentiunea '' Bun si aprobat de semnat ''. Vezi art. 275 cod civil,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este de principiu si cuprinde logica comuna, elementara. Doamna functionar public din spatele ghiseului este platita ca sa aplice prevederile legii sau ale ordinelor interne. Pentru acestea raspunde emitentul. Daca dumneaei solicita ceva pentru care nu are in spate suportul enuntat fiind in stare sa-l evoce, inseamna ca dumneaei comite un abuz. Iar acesta se poate sanctiona corespunzator avand probe. De exemplu la AFP. De obicei astfel de indivizi actioneaza asa pentru ca li se tulbura linistea bugetariana. Era bine sa ii solicitati sa va precizeze temeiul legal al solicitarii dumneaei. Asta e birocratia bugetariana romaneasca. Succes!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa functioneaza ANAF. Si eu aveam pe vremuri de depus niste declaratii pentru sotie si prima oara m-am dus cu imputernicirea facuta pe calculator... Probabil la fiecare oficiu au un expert grafolog care analizeaza imputernicirea daca este scrisa de mana respectivei persoane!!! :))
Mai aveti posibilitatea depunderii documentelor prin posta cu confirmare de primire.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a acceptat pana la urma scrisa la calculator, deoarece legea nu prevede obligatia olografa.
Dupa cum am spus, functionari pusi degeaba pe scaune, si ce e mai rau, in exemplul de mai sus e ca sunt totusi oameni care se conformeaza repejor si nu cer detalii, de aia n-o sa scapam niciodata de dosarul cu sina si birocratia imensa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire si folosire de procura falsa leorot leorot Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv hillfingerr hillfingerr Am si eu o nelamurire... Am un model de act constitutiv. Spatiile punctate trebuie scrise de mana sau actul poate fi completat pe calculator si doar semnat? ... (vezi toată discuția)
Testament ALIP ALIP Mai întâi pentru crestinii ortodoxi: Hristos a înviat. Traim in Germania dar mai avem si in România un teren si un apartament (adica o cota parte din ... (vezi toată discuția)