avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatorul de camera preliminara comunica Solutie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatorul de camera preliminara comunica Solutie [fara motivare] ...

Judecatorul de camera preliminara comunica Solutie [fara motivare] de respingere a plangerii impotriva Ordonantei de clasare a unui dosar penal emisa de un procuror de caz, POPE 14 SEPTEMBRIE 2022. peste 35 de zile face un proces de indrptare materiala si stabileste si plata unui onorariu avocat pentru partea intimata-parata din dosar, din partea reclamantului ca parte care a pierdut procesul., respectiv celalat a casytigat procesul.Dar obiectul procesului a fost o plangere impotriva unei Hartii scrise de un procuror [angajat al statului. Este corect?
Cel mai recent răspuns: akiriac , utilizator 08:05, 13 Ianuarie 2023
Avocatul mi-a spus ca asa se obisnuieste, sa se puna la plata si cheltuieli avansate de stat si onorariu avocatesc.

Da, asa se face, pentru ca aceasta este logica juridica teleologica si sistematica de aplicare a legii in aceasta materie. Si este si foarte corect dupa parerea mea si nu doar a mea. Ratiunea dvs cu "ori cheltuieli avansate de stat, ori cheltuieli facute de parti", nu sta in picioare. Regret ca nu puteti sa intelegeti, insa daca avocatul dvs nu a putut sa va convinga, in niciun caz nu o sa imi propun eu asa ceva. Pana la urma ceea ce conteaza este ca hotararea aceea este definitiva. Bafta!
MULTUMESC. [Nu este ratiunea mea - asa este enuntul articolului, conform cu ratiunea celui care a conceput articolul respectiv, ca sa nu mai spunem ca Codurile si procedurile si enuturile respective au fost foarte verificate de CSM, de3 comisii, etc. pana au fost votate si promulgate. - am cerut un punct de vedere de la ICCJ,, sa vedem ei cum interpreteaza acest articol]
Trimiterea la art. 276 (6), trebuie sa tina cont si de Art2(1) din CPC. Dar exista si art.453 (2) CPP, ultima teza, unde se vorbeste de compensarea cheltuielilor de judecata. [si CPC vorbeste de compensarea cheltuielilor de judecata.
Avocatul a abandonat lupta, nu din acest motiv ci din cauza traficului de influenta politica si de alta natura care a existat in acest caz. Povestea e lunga, dar foarte succint : am contractat un apartament finalizat de la un dezvoltator imobiliar si in perioada punerii in functiune a utilitatilor si mobilarii din apartament am observat la topirea zapezilor si ploi o infiltratie majora in colturile dormitoareloe de la apa pluviala si multe alte defect de momtaj. Am trimis un e-mail cu solicitarea rteparatiilor in garantie. Dezvoltattorulm in loc de raspuns mi-a interzis intrarea pe santier si in lipsa mea a intrat in partament,[politia nu a vrut sa stabileasca cum] mi-a incarcat mobila si celelalte bunuri intr-un mijloc de transport, le-a depozitat intr-u spatiu nedecvat si mi-a solicita sa platesc chiria poe depozitare ca sa-mi de abunurile inapoi. Prin fapte a rezolutionat unilateral anteconttractul si ttrebuia sa-mi plateasca o despagubire pentru aceasta. El a reparat apartamentul si la revandut la un pret majorat cu cca 50.00 de euro. La plangerea penala respectiva Procurorul de caz [ detasat disciplinar de la nivel tribunal Prahova, ;la nivel Judectaorie Brasov] dupa un an de zile a clasat dosarul ca fapta nu exista, fara sa faca nici macar cercetare la fata locului macar. Nu a facut nimic! Ba mai mult, politistul judiciar, s-a intalnit in secret in apartamentuil respectiv cu dezvoltatorul la o luna dupa evenimentele respective - unde probabail a fost mituit! Dupa care avocatul dezvoltataorului a promovat la toate nivelurile de procuratura din judet ca sunt excroc si santajez dezvoltatorii ca sa ma imbogatesc.[asa ca orice incercare de a ,,misca dosarul" din partea avocatului, a fost sufocata dinainte de a intreprinde ceva]. Pe baza traficul de influenta a avocatului dezvoltatorului, vechi membru PNL-PDL si cu relatii in PNL-PDL la nivel local si central si bazat si pe anumite relatii ramase inca din timpul protocalelor, ne-am trezit ca o pleiada de procurori si judectaori au sarit sa-l apere pe dezvoltatorul respectiv si din potential infractor l-au transformat in victma si eu din victima am ajuns sanyajist si trebuie sa-i platesc si o despagubire ca sa-mi recapat bunurile sechestrate. Si deci fapta nu exista! Am visat eu urat ca cineva a violat acel apartament si mi-a furat bunurile! Si acum trebuie sa-i platesc si cheltuieli de judecata si despagubire, cu toate ca antecontractul prevedea invers!
Eu va multumesc de implicare si va dosresc toate cele bune in activitatea dumneavoastra!
Am vazut art.276 alin 6, dar mai inainte am vazut art. 272 alin(1) CPP. Unde princippiul general este ca Cheltuielile judiciare {inclusiv onorariile avocatilor] se acopera din sumele avansate de stat SAU platite de parti. poate fi confundatbSAU cu SI ?] Dupa care legiutorul vine cu articole de la 273 la 276 in care detaliaza pe spete functie de cauze si persoane partcipente la procesul penal cum se platesc aceste cheltuieli judiciare. Iar in art.275 se precizeza clar in ce cazuri se platesc cheltuielile avanzsate de sta sin art.276 in ce situatii se platesc cheltuielile de catre parti. Iar cazul meu ,,De respingere a plangerii [contestatiei] facute impotriva unei solutii de clasare a dosarului penal, a respingerii unei plengeri formulate impotriva actekor si masurilor dispuse de organele de urmarire penala" deci a se incadreaza perfect in Art.275(1) alin. (2) si alin (5) care ne trimite la ain(1) pct.3 lit.a).
De ce sa ma dus direct la 276 alin*6) si sa sar peste art.272 alin (1) si art.275. Asta nu este logica juridica. E drept ca art 275 este foarte ,,incurcat formult si atunci e mai usor sa fug direct la 276 si la CPC, PENTRU CA SOLUTIA ESTE DEFINITAIVA SI SUB PROTECTIA ASTA NIMENI NU ARE CE SA-MI FACA!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, de raspuns. De ce sa inchida aceasta postare? Acest sit nu a fost creata pentru ca oamenii sa poarte discutii si sa se lamureasca! Am inteles, despre cum se pune problema si din acest moment inchei eu discutia pentru toata lumea!O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare catre stat pitic1991 pitic1991 Buna dimineata, Daca am facut plangere la judecatorie pentru neurmarire/netrimitere in judecata impotriva ordonantei de clasare a prim-procurorului, ... (vezi toată discuția)
Art. 275 alin. 2 noul cod de procedura penala alecucarmen alecucarmen Buna ziua! As dori o indrumare in legatura cu o Incheiere judecatoreasca. Am contestat in instanta Rezolutia de NUP data de un procuror al Parchetului de pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL In urma exercitarii dreptului de a depune plangere potrivit art.340 C.p.p, , in calitate de petent ,Curtea de apel ca instanta de fond , nu numai ca a respins ... (vezi toată discuția)