Pensie pentru cei care au lucrat în fostele CAP-uri
Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați sa lămuresc următoarea problema:
Bunica mea are 64 de ani, a avut 5 copii și a lucrat în tinerețea ei ( până la revoluția din 1989) la fostele CAP-uri.
Are 14 ani de muncă dintre care doar în 7 ani și-a îndeplinit planul, în restul de 7 ani planul s-a apropiat foarte mult de realizare ( ex.trebuia 80 și a îndeplinit 78) .
Având vârsta legală de pensionare a făcut cerere și i-a fost respinsă. Motivul a fost ca nu a îndeplinit planul.Daca acest motiv l-am înțeles, nu am înțeles de ce a fost găsită doar cu 2 ani vechime și nu cu cel puțin 7 ani ( anii în care si-a îndeplinit planul).
În decizia de respingere se prevede un termen de 45 de zile în care poate fi contestata la instanță.
Întrebarea mea este:Are bunica mea vreo șansă să obțină o indemnizație pentru perioada lucrată?Poate cumpăra vechime?Dacă da,câtă vechime?I-ar fi suficientă să atingă minimul stagiului de cotizare?
De ce nu i s-a luat în considerare măcar cei 7 ani în care a îndeplinit planul?
Va mulțumesc tuturor!
Buna ziua!
In perioda 1961-1975, tatal meu a lucrat la fostele CAP. In acest timp a realizat ca si norma de munca 4200 de (puncte), fata de 2500 prevazut. Deasemenea in perioada 1969-1975 are si un venit realizat in suma de 59.650 lei. Cum se calculeaza vechimea pentru aceasta perioada, avand in vedere ca in anul 1962 a fost incorporat, iar stagiul militar a fost de 2 ani, fara 9 zile. Eventual daca ma puteti ajuta cu formula de calcul a pensiei pentru aceasta perioada.
Multumesc!
Vechime in munca
cucuvea
buna seara am lucrat in zootehnie 2 ani si 1 la cultura mare [cimp }inainte de revolutie as dori sa stiu cita vechime ar trebui sa mi se treaca in ... (vezi toată discuția)