avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere in barou

stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in toamna ex de admitere la Bucuresti insa nu am reusit sa-mi gasesc un maestru, in schimb mi-am gasit in Baroul Iasi.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:43, 20 Ianuarie 2010
Eu nu cred ca se poate sa fii inscris in Baroul Bucuresti cu avocat coordonator de stagiu din Iasi.
Si nici daca esti admis la Bucuresti nu te poti inscrie la Iasi, doar prin transfer, dupa ce esti avocat definitiv. Sau tot atunci, dupa deschiderea altui cabinet.
Mai nou trebuie sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca intelegi ca nu poti sa te inscrii la alt barou decat cel la care te-ai inscris pt examenul de admitere.
De unde deduc ca au avut mai multe solicitari de inscriere in alte barouri decat cele in cadrul carora s-a dat examen de admitere si nu mai vor sa fie cineva neinformat.
Pe site-ul UNBR la interpretari exista o "decizie" mai veche in care se precizeaza ca numai avocatul colaborator definitiv poate fi din alt barou decat forma de exercitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in tabel aandrra aandrra buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)