avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 3 moștenitori pe un act de proprietate de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 3 moștenitori pe un act de proprietate de la bunic comun. ...

Suntem 3 moștenitori pe un act de proprietate de la bunic comun.
Se poate face partajul loturilor între noi ( iesire din Indiviziune ) la notar, dar pentru ca ceilalți doi nu pot veni (locuiesc în alte județe, departe) îmi pot da mie amândoi ,
normal , fiecare în parte, împuternicire notariala sau procură , să merg numai eu la notar sa rezolv???
Sau măcar unul din cei doi se poate sa îmi dea procură?

Muțumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
Maria20211, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:08, 17 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:
Este partaj voluntar.
Care e conflictul de interese?

Cum care!?
Iaca momentul în care mandatarul x zice că el vorbise mereu despre lotul cu trandafiri din dreapta și s-a trezit după partaj cu lotul de burueni din stânga și, eventual, fără te miri ce sultă.
Că doar de aceea ați scris mai sus (și bine ați zis) despre ceea ce ar trebui să „specifice” fiecare procura. Numai că acum vă contraziceți.

@Maria
Da, ei pot să vă dea o procură.
Însă, având în vedere că și dvs. sunteți copartajant (iar nu o terță persoană dezinteresată de ce și cum se împarte), este necesar ca într-un asemenea caz procura să fie redactată astfel încât să excludă posibilitatea unui conflict de interese.
Sau ar fi mai bine ca ei să dea procură unei terțe persoane.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ma contrazic. Asta ati inteles dvs.
Am mentionat sa specifice in procura ce anume ia fiecare la partaj, tocmai pentru a fi stabili exact limitele mandatului si vointa mantantului referitor la ceea ce preia in lot.
Iar asta se mentioneaza in procura, indiferent daca mandatarul este un alt copartajant sau alta persoana.
Nu e niciun conflict de interese.
Sunt 3 frati, toti corpoprietari cu drepturi egale, care incheie in mod amiabil un partaj voluntar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire ContSters287867 ContSters287867 Buna ziua. Prima mea intrebare este daca mostenitorii pot imparti altfel mostenirea decit cea stabilita de 1/4 sotul supravietuitor si 3/4 copiii. ... (vezi toată discuția)
Procura teren agricol zegetin zegetin Buna ziua.Bunica mea este proprietara unui parcele de 2100 mp,parcela care este insumata intr-un teren in care mai exista alte doua parcele.Terenul in cauza ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)