avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis daramat la casa mea.

Buna ziua! Am o problema destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Vecinul (o firma mare din Germania din domeniu agricol au cate mii de hectare doar in Timis) a inceput procesul de demolare a unui garaj la sediul local. Problema este ca garajul respectiv este foarte aproape de casa mea si cum se face ca ~Dorel~ a reusit sa darame si 2 pereti + o parte din acoperis a casei mele. Interesant este faptul ca au inceput demolarea fara autorizatie si fara a spune ceva vecinilor (mie). Cum as putea proceda orice ce as putea face? Pot sa ii dau in judecata si sa cer despagubiri.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
IatanPaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: IatanPaul , utilizator 16:19, 21 Noiembrie 2022
Puteti face sesizare scrisa la politia locala si Inspectoratul de stat in constructii. Dupa ce aveti actele de control care arata starea de fapt si masurile dispuse de acestia puteti merge mai departe contactand un avocat. Pan una alta adunati probe. Cam asta ar fi circuitul.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
ibn, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea incerca si o plangere penala pentru distrugere, e o optiune mai ieftina la inceput pentru dumneavoastra, dar s-ar putea sa fie mai de durata.

Oricum, daca aveau autorizatie responsabil ar fi fost doar Dorel, de la care nu cred ca ati fi recuperat ceva. Asa sunt in culpa si marii latifundiari. Incercati intai si intai o negociere, mai ales daca le prezentati varianta unui dosar penal. Strangeti probe, poze si filmari din toate pozitiile, aduceti martori sa vada...

Desfiintarea unei constructii se face pe baza de proiect. In cazul constructiilor alipite era nevoie si de expertiza tehnica la acestea.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
DinuX, utilizator
Buna ziua, am fot la negocieri si am primit o suma modica de 3000euro cu ultimatum de 24 de ore.Raspunsul a fost ceva de genul "cladirea respectiva nu era intabulata" si cica nu ar avea nevoie de nici o aprobare pentru a demola cladirea respectiva. Lucrarile au fost facute langa peretii casei mele la fundatie si din cauza asta au cazut. Nu stiu cum este legea, el a daramat cladirea lui si de la lucrari au cazut si peretii mei (nu a atins peretii in sine) sustine ca nu are nici un fel de vina. Intreb aici avea nevoie de autorizatie pentru demolare? Ce demersuri sa fac? Merg la primarie, merg la ISC Timis, chem politia sa faca un proces verbal si dupa contactez un avocat?
Daca nu detineti acte de proprietate, inclusiv intabulare pe cladirea avariata, respectiv aceasta la randul ei a fost construita fara respectarea cadrului legal (ex. eliberare certificat urbanism, autorizatie constructie, documentatie tehnica, etc), lucrurile se complica si aveti clar nevoie de un avocat pentru a vedea in ce masura apar niste prescriptii in cazul dvs. .... altfel daca cladirea nu este intabulata, pentru autoritati nu prea exista.
Autoritatile pot da amenzi si refacerea la starea initiala doar pentru ce nu se respecta in momentul de fata (inclusiv dvs.daca cladirea a fost construita ilegal).
Restul va trebui sa clarificati in instanta, dar si in relatia dvs. cu autoritatile (pentru a intabula cladirea dvs.), pentru ca este posibil ca in cazul unei solutii defavorabile dvs. in instanta, sa fiti nevoiti chiar dvs. sa o demolati (ex. a se vedea blocul din Bucuresti, sectorul 5, care are autorizatie de constructie emisa de primaria de sector, dar nu are certificat de urbanism care ar fi tb sa il elibereze Primaria Bucuresti, ultima, prin vocea dlui primar, fiind de parere ca acea cladire cu zeci de apartamente trebuie demolata pentru ca nu se poate asigura siguranta...astfel ca nici in momentul de fata cladirea respectiva nu este racordata la unele utilitati).
Cladirea demolata de catre vecin nu era intabulata dupa spusele lui, casa mea are toate actele in regula. Din cate vad ati inteles gresit.

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dețin un teren pe care este construită o casă ... sorinsigina sorinsigina Bună seara! Dețin un teren pe care este construită o casă care, pe limita de proprietate are zid comun cu casa vecinului. Eu am hotărât să demolez ... (vezi toată discuția)
Stabilire proprietate casa DianaNeagu DianaNeagu Buna ziua! Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns pentru urmatoarea speta: De curand am cumparat o casa, pentru care pregatesc actele de intabulare. Problema ... (vezi toată discuția)