avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garaj daramat fara autorizatie + 2 pereti si acoperis daramat la casa mea.

Buna ziua! Am o problema destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Vecinul (o firma mare din Germania din domeniu agricol au cate mii de hectare doar in Timis) a inceput procesul de demolare a unui garaj la sediul local. Problema este ca garajul respectiv este foarte aproape de casa mea si cum se face ca ~Dorel~ a reusit sa darame si 2 pereti + o parte din acoperis a casei mele. Interesant este faptul ca au inceput demolarea fara autorizatie si fara a spune ceva vecinilor (mie). Cum as putea proceda orice ce as putea face? Pot sa ii dau in judecata si sa cer despagubiri.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2022
IatanPaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: IatanPaul , utilizator 16:19, 21 Noiembrie 2022
Va trebuie un expert tehnic inginer constructor. Bine ar fi sa fie si judiciar, dar nu musai. Oricum, in instanta se va dispune si expertiza judiciara, cu un expert tehnic desemnat de instanta. Expertul va evalua starea constructiei si daca mai poate fi reparata. Nu cred ca este nevoie sa intre si pe proprietatea vecina. Eu i-as spune vecinului ca intentionez sa fac plagere penala pentru distrugere, poate se sperie. Cu 3000 de euro nu faceti nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a nu plati de 2 ori, 2 experti, expertiza chiar extrajudiciara trebuie efectuata de un expert tehnic judiciar, stiut fiind ca instantele de judecata au in vedere cel mult o astfel de expertiza in conditiile in care aceasta raspunde la toate obiectivele care ar putea fi formulate de catre instanta pentru expertiza.
Sfatul meu este sa mai discutați și cu alt avocat,nu aveți nevoie la acest moment de expertiza.Evaluati provizoriu daunele aduse imobilului dvs incepeti procesul iar pe parcurs puteți solicita sumele ce rezulta din expertiza.Eventual începeți sesizările la instituțiile de control,faceți ceva poze asa cum v am sfătuit,obțineți ceva oferte și începeți procesul durează cel putin doi ani ca să nu spun 3.In.penal.pierdeti timpul va treziți după câțiva ani de așteptare ca nu rezolvați nimic..Verificați pe net ce experienta are av respectiv de cati ani profesează, nu v a dat cel mai bun sfat.poate e specializat în alte domenii etc.
Am o alta problema momentan. Au venit la curatarea molozului si eu am intrat pe proprietatea vecinului pentru a face niste poze. Asta fara acordul proprietarului. Se poate intampla ceva? Mi-a zis unu dintre muncitori ca nu am voie, am facut 2-3 poze si am iesit.
Nu se întâmplă nimic stați linistit ce contează spusele unui zilier din construcții..

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Bună seara! dețin un teren pe care este construită o casă ... sorinsigina sorinsigina Bună seara! Dețin un teren pe care este construită o casă care, pe limita de proprietate are zid comun cu casa vecinului. Eu am hotărât să demolez ... (vezi toată discuția)
Stabilire proprietate casa DianaNeagu DianaNeagu Buna ziua! Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns pentru urmatoarea speta: De curand am cumparat o casa, pentru care pregatesc actele de intabulare. Problema ... (vezi toată discuția)