Buna ziua! Am o problema destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Vecinul (o firma mare din Germania din domeniu agricol au cate mii de hectare doar in Timis) a inceput procesul de demolare a unui garaj la sediul local. Problema este ca garajul respectiv este foarte aproape de casa mea si cum se face ca ~Dorel~ a reusit sa darame si 2 pereti + o parte din acoperis a casei mele. Interesant este faptul ca au inceput demolarea fara autorizatie si fara a spune ceva vecinilor (mie). Cum as putea proceda orice ce as putea face? Pot sa ii dau in judecata si sa cer despagubiri.
Dvs nu ați mers sa furați,sa distrugeți ci ați făcut poze ptnun interes legitim , tocmai ca urmare a pagubei suferite,nu suntem în filme cu încălcarea proprietății și alte minuni.
Conform legii 50/1991 Art 7 aliniat 16 am dreptul sa cer o autorizatie de demolare in regim de urgenta? (documentatia necesara fiind facuta ulterior pana la terminarea lucrarilor). Am deja o expertiza de la un expert tehnic judiciar unde specifica ca au fost provocate daune la structura de rezistenta care fac folosirea cladirii nesigura. Am facut plangere la primarie si am vrut sa fac demersurile necesare pentru autorizatie dar primarul mi-a spus ca fara un proiect de la un arhitect ei nu pot elibera nimic.
Presupun ca, cazul intra la accident tehnic si atunci se incadreaza la emiterea de urgenta.
P.S : Intalnirea cu avocatul o am doar joi. Si am incercat pe cont propriu sa fac anumite demersuri pentru a urgenta situatia.