avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara!lucrez la o societate si angajatorul mi a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara!lucrez la o societate si angajatorul mi a zis ca nu ...

Buna seara!lucrez la o societate si angajatorul mi a zis ca nu mi da cele 21 zile de concediu si ca imi plătește al 13 lea salar.e legal?in contract scrie de acest drept de 21 zile.zice că dacă nu mi convine sa mi dau demisia
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 13:37, 16 Decembrie 2022
<pop_m>, concediul este exact pentru mers la mare, la munte, la ski, sau la scos cartofii ori cules via. Pentru ca asa doresc eu sa ma odihnesc. Dupa ce muncesc din greu un an, sunt convins ca am dreptul sa ma odihnesc unde vreau si cum vreau, nu cum considera legiuitorul (crede cumva ca ma odihnesc stand la domiciliu, dormind 16 ore pe zi, cu mici pauze sa mananc, ma mai uit la televizor, sa merg la toaleta etc.). Legiuitorul, ca de obicei, nu are o abordare mai moderna, adecvata timpurilor pe care le parcurgem. Gandirea sa este rigida, nerealista. Cum sa stiu la sfarsitul anului 2022 cand voi lua concediu in 2023 ? Daca imi programez, sa zicem, 10 zile de concediu consecutive in august si in acea perioada ploua incontinuu, logic ar fi sa-mi REprogramez concediul intr-o perioada in care prognoza este favorabila.
Bineinteles, in concordanta cu specificul activitatii mele si cu interesele firmei, nu este nimeni absurd (absurd pare a fi doar Legiuitorul).
<Bellajiacomo>, angajatorul nu stia ca suntem deja in 12 decembrie si ca aveti de luat 21 de zile de concediu ? Nu a fost posibil sa va fi acordat macar 10 zile consecutive in timpul anului ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2022
sadrian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sadrian, eu nu am opitat asupra nivelului de actualitate / ancorare in realitate a legii. In momentul de fata legea zice asa, si daca ai un conflict de munca, si ajungi in fata judecatorului, acesta va judeca dupa legea asta.

Pentru imbunatatirea legii ar trebui sa il abordezi pe parlamentarul de circumscriptie - pana la urma tu l-ai trimis in parlament sa te reprezinte, asa ca ii poti da o tema de casa, sa imbunateasca codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de functie la locul de munca Gravensen Gravensen Buna ziua, Inainte de intrebari as vrea sa prezint situatia in care ma regasesc: Lucrez la o firma de 4 ani, cu un program de lucru de 2 zile (12 ore pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna matei329 matei329 Salut. Am facut o cerere de concediu in urma cu 2 saptamani, pentru perioada 19-30 iulie. cererea sta pe biroul patronului exact cum am lasat-o. intr-o ... (vezi toată discuția)
Despre concediul de odihna . MIOARA GABRIELA MIOARA GABRIELA Daca nu am postat intrebarea pe Forumul corect i-mi cer scuze sunt noua pe aici. MULTUMESC:) Nici nu stiu cum sa incep sa ma fac inteleasa mai bine?! Am o ... (vezi toată discuția)