avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am și eu următoarea situatie, certificat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am și eu următoarea situatie, certificat de moștenitor ...

Bună ziua! Am și eu următoarea situatie, certificat de moștenitor pe numele soției supraviețuitoare și cei doi copii, soția supraviețuitoare pana în noiembrie 2022 și-a susținut singura cheltuielile cu azilul în care este internata, din decembrie 2022 unul din copii s-a ocupat sa plătească din contul personal cheltuielile de întreținere. În momentul în care va deceda, copilul care s-a ocupat sa plătească cheltuielile poate demonstra în instanta ca a avut grija de mama și sa ii ia toată partea?
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
Adelina Ruse, utilizator
Cel mai recent răspuns: Voi nea , utilizator 11:09, 26 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru ca ati inteles destul de bine speta. Ideea este ca unul din frati este dominator, iar celalalt supus, supus care evident din motive psihologice cum se intampla in astfel de relatii dominatoare-manipulatoare nu are curaj sa isi sustina punctul de vedere, iar acum a intervenit problema in care contul mamei din care se faceau toate platile (isi sustinea singura cheltuielile din pensie) este blocat si complet nefunctional, iar fratele nu doreste decat sa plateasca din contul lui personal, neacceptand alta propunere (de a face un cont comun de exemplu) si lasand de inteles inca ce ceva vreme ca doreste si ca are parte mai mare pentru ca a trimis bani parintilor pentru casa si alte investitii avand toate documentele justificative. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator


Adelina Ruse a scris:
soția supraviețuitoare pana în noiembrie 2022 și-a susținut singura cheltuielile cu azilul în care este internata, din decembrie 2022 unul din copii s-a ocupat sa plătească din contul personal cheltuielile de întreținere. În momentul în care va deceda, copilul care s-a ocupat sa plătească cheltuielile poate demonstra în instanta ca a avut grija de mama și sa ii ia toată partea?

Si suntem abia in decembrie 2022! Pentru o luna de cheltuieli vreti sa ii luati toata partea? Si faptul ca ati dus-o la azil nu inseamna ca ati avut grija de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MadiF MadiF Am avut un frate care a decedat în urmă cu 1 an de zile. S-a căsătorit în urmă cu 27 de ani şi a avut o fetită. După 1 an de zile s-au despărţit, ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune soacra cumnata fiica nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Fratele meu a decedat lasand in urma sa sotia (cumnata mea) si 2 copii majori. Mama mea este inca in viata, fiind proprietara unui apartament unde locuieste ... (vezi toată discuția)