avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar nou in asteptare de mai bine de 90 de zile?!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar nou in asteptare de mai bine de 90 de zile?!

Buna ziua.
Am un dosar depus de avocatul meu intr-un municipiu resedinta de judet la una din Judecatoriile din tara pe civil pe 21.09.2022 si nici pana astazi, 28.12.2022 nu am primit primul termen in posta iar pe just.ro imi arata data ultimei modificari 22.09.2022 si fara informatii. Stiti poate cat dureaza, estimativ in Romania, pana te programeaza ptr. prima sedinta publica in cadrul unui proces? Care e urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac pentru a urgenta procedura? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2022
GEKO17, utilizator
Buna ziua tuturor! Va vine sa credeti - nici pana astazi, la 5 luni de la depunerea actelor dosarul meu n-a intrat inca pe rol. Am fost intre timp la Judecatorie si motiveaza ca sunt multe dosare si trebuie sa astept. Chiar nu exista nici o reglementare care sa ii oblige sa urgenteze situatia...?
Daca cazul este la București durează mult câteodată.
Am vorbit cu avocati care au medie de la 6 luni la un an de așteptare.

Prin 2017 am fost angajat după un an și doua luni de la sesizarea instantei de către alt avocat.
De abia apoi a început procedura.

Va vine sa credeți ca această lege a fost adoptată pentru accelerarea judecatilor și mulți avocati au zis ca este foarte bine când s-a dat legea?

Ei bine, doar un pic m-am uitat pana sa între în vigoare și mi-am dat seama de dezastrul care va urma...
Este o lege data pentru judecători...


Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteți încerca un memoriu la conducerea instantei în care descrieți situația.La București o judecătorie a ajuns anul trecut la peste 50.000 de dosare inregistrate,la Buftea exista 14 15000 de dosare cu o societate de asigurări etc..
Puteți încerca un memoriu la conducerea instantei în care descrieți situația.La București o judecătorie a ajuns anul trecut la peste 50.000 de dosare inregistrate,la Buftea exista 14 15000 de dosare cu o societate de asigurări etc..
Despre Suceava e vorba. Ideea e ca ni s-a transmis, atat prin avocat cat si chiar la arhiva Judecatoriei cum ca asta ar fi o normalitate, sa astepti minim 1 an pana intri in proces. Mi se pare absurd.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,am câștigat un proces pentru pensie alimentara continuare ... Alexandra713 Alexandra713 Buna ziua ,am câștigat un proces pentru pensie alimentara continuare acum 3 luni de zile ,am intrat in luna a 4-a de când am câștigat procesul la tribunal ... (vezi toată discuția)
Cerere de preschimbare a termenului de judecată în caz penal iuene123 iuene123 Buna ziua, As dori sa va întreb dacă există vreo posibilitate sa grăbim judecarea unui caz penal la curtea de apel. Se poate ca inculpatul sau avocatul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 10 kunanca kunanca Avem o Sentinta a ICCJ privind acordarea de despagubiri pentru un imobil din Bucuresti data in anul 2007. Dosarul a stat 3 ani (!) la Primaria Bucuresti, a ... (vezi toată discuția)