După legea construcțiilor"Legea 50", orice clădire că este locuită sau de este populata cu birouri ,trebuie sa aibă autorizare ISU.Intrebarea era cum se repartizează această amenda substanțială,avind în vedere că unii proprietari au 300 mp in 5 camere(2), alții o singură cameră de 64mp?
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie-care este factor decizonal ,care reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta de judecata
Dupa cum asociatia de proprietari este reprezentata in contractele de funizare utilitati de catre presedintele de asociatie,la fel si in cazul autoritatii ISU asociatia de proprietari este reprezentata si aparata tot prin reprezentant legal
Autorizatia de la ISU se impune in diferite situatii-inclusiv dupa executarea de reabilitare termica imobil
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
ricu,gal,
Deci, ramane cum am stabilit!
Este incomod sa ne dati niste amanunte...
Daca este cladire cu birouri, ce legatura are cu as. prop.? Acolo este un proprietar, care daca nu are nush ce autorizatii - iacata, de la ISU, trebuie sa aiba grija de proprietatea lui, sa fie in regula cu toate. Oricum ar fi, cei care au inchiriat/sunt proprietari, nu au nicio vina si nu trebuie sa achite nimic - daca vorbim despre amenda!
In fine, dumneata trebuia sa ne mai zici ceva.
Succes!
Buna ziua,
Daca am inteles eu bine din cele relatate de dvs reiese ca: la parterul bl aveti spatii comerciale/birouri. Proprietarul sau locatarul spatiului probabil a cerut autozatia ISU a blocului pentru as face firma sau punct de lucru acolo. Asta inteleg eu. Daca este asa posibila firma a procedat corect. Bl dvs daca are peste 10 etaj plus parcare subterana atunci dezvoltatorul avea obligatia de a obtine aviz iar la finalizarea constructiei trebuia sa obtina autorizatie. Cea ce probabil nu a facut-o din motivele cunoscute de dezvoltator. Acum ca a-ti primit amenda de la ISU daca sunteti in termen puteti contesta in Instanta binenteles va trebui sa angajati un avocat. Iar daca a-ti depasit termenul de contestare amenda asa cum cei de mai sus au scris aceasta se va distribui pe cote CPI. Sau daca tot nu ajungeti la un numitor comun propuneti o Adunare Generala si stabiliti acolo cum veti distribui aceasta amenda pe spatii imobiliare sau pe CPI!
Ce nu se intelege din ultimul mesaj al dvs postat este:citez; 'daca este cladire cu birouri, ce legatura are as. prop? Acolo este un proprietar....'
Ce tip de cladire este? De birouri sau ccondomin iar la baza aveti birouri?
Daca este asa cum banuiesc eu ca acea cladire sunt apartamente de locuit iar la baza se afla spatii de birou atunci amenda este justa sa vina pe asociatia de proprietari .
Sper sa va fie de folos.
O zi buna