avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent electric fara instiintare si inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua,

Am intocmit un contract de promisiune vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou. Totul a decurs normal pana cand reprezentatul dezvoltatorului mi-a trimis o factura taxa emitere de aviz pt racordare la curent electric pe numele meu.
In conditiile in care nu am semnat nici un contract de vanzare-cumparare si nici nu mi s-a cerut acordul pentru asa ceva, nu stiu in ce masura este in regula.
Pana la urma este o suma mica dar nu asta este problema, sunt ingrijorat pentru alte consecinte neasteptate.
De asemenea nu inteleg cum distribuitorul de energie electrica a fost de acord sa emita o factura pe numele meu desi eu nu sunt inca proprietar.
Dezvoltatorul a motivat aceasta solutie pentru cei care se grabeau, pentru ca autorizatiile pentru persoane fizice se obtin mai usor decat pe societate.
Considerati ca se poate accepta aceasta practica fara consecinte pentru client ?
Dezvoltatorul a parut de buna credinta pana acum.
Sa platesc factura sau sa refuz si sa insist sa facem trecerea utilitatilor dupa semnarea contractului cvc ?

Va multumesc!!!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Traian21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Traian21 , utilizator 20:15, 26 Ianuarie 2023
Apreciez foarte mult sfatul dvs! Sa aveti o seara faina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)
Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)