avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie proprietar de apartament - inchiriere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie proprietar de apartament - inchiriere (nerespectarea indatoririlor)

Buna ziua, stau in chirie de 4 luni, iar la completarea contractului s-a realizat o anexa de predare-primire in care am trecut toate probleme imobilului cu promisiunea proprietarei ca acestea vor fi rezolvate. 4 luni mai tarziu nu a rezolvat nimic iar imobilul a devenit nelocuibul (probleme cu scurgeri de apa, mucegai, etc). Intrebarea mea este daca proprietara nu a respectat contractul, poate apela in instanta la clauzele trecute in acesta? Se mentioneaza ca plecarea mea sa fie anuntata cu 60 de zile prin aviz, iar daca plec inainte de finalizarea contractului, trebuie sa platesc 50% din lunile ramase pana la finalizare. La ce organ as putea reclama proprietara pentru ca nu si-a respectat indatoririle? (nu raspunde la telefon sau la mesaje si ignora cerintele mele de reparatii). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cosmin_Andrei , utilizator 02:44, 23 Ianuarie 2023
@latka
Eu m-am mutat deja din acel imobil. Interesul meu acum este sa pot scapa de clauzele contractuale prin care ar mai trebui sa platesc urmatoarele 4 luni de chirie, respectiv 2200 euro.
Astazi am avut o intalnire cu doamna intr-un final, i-am prezentat toate cele mentionate pe forum, iar aceasta mentine ca "ceea ce imi spui tu este o aberatie", iar daca "nu este pe contract nu este obligatia mea". In definitiv, domna spune ca ne-a inchiriat "peretii, podeaua si tavanul" si ce bunuri erau in interiorul apartamentului nu tine de ea sa le repare si ca ne pune la dispozitie apa, curent, gaz iar cazul meu nu va avea forta majora pentru a putea pleca. Acea anexa de care mentionez s-a realizat intr-un singur exemplar, iar acela l-a luat sotul doamnei cand am facut contractul si nu mi-a mai adus o copie, dar am o poza cu toate foile realizate in acea zi.
Tin sa mentionez din nou, pe contract este trecut numele mamei "proprietarei" si este semnat de sotul respectivei. Acel contract este valid? Daca l-au inregistrat la anaf, a fost inregistrat sub semnatura altei persoane decat cea mentionata in contract. Se poate reclama? Chiar daca sotul ar fi avut procura, nu ar fi trebuit sa apara numele lui si pozitia de mandator ca acesta sa poata semna? in schimb este numele mamei proprietarei, pozitia de locator si semnatura domnului.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2023
Cosmin_Andrei, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
@Fischerman
Nu am semnat un proces verbal de plecare din locatia respectiva, mi-am inchiriat o noua locatie fara sa umblu la contractul de inchiriere de la locatia respectiva, acolo inca sunt ”locatar” tocmai pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a mai face ceva. Am facut poze, respectiv video-uri din locatie cu probleme inainte de mutare, inca am cheile de la apartamentul respectiv, si contractul inca mai este valid (ieri, pe data de 22 am primit factura pentru 22.01-22.02, iar in contract am un termen de plata de 7 zile pana locatorul poate actiona impotriva mea. La semnarea contractului a fost si un agent imobiliar care poate sustine faptul ca la fata locului era doar sotul si mama proprietarei. De asemenea, in apartament mai locuia o persoana cu mine, iar mai mult de 10 persoane au fost in imobil, fiind informate si vazand situatia apartamentului.
Astazi voi incerca sa merg la un cabinet de avocatura sa vedem ce putem face cu situatia mea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)