avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa fisa post

Buna seara tuturor.
Daca lucrez de 2 ani la o firma si nu am primit fisa postului ci doar cateva decizii. Pot fi declarate nule semnaturi ale mele pe diferite documente (de exemplu procese verbale de receptie etc. ) ?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:07, 22 Ianuarie 2010
Fisa de post cuprinde competentele,atributiunile si responsabilitatile dvs. in cadrul firmei.
Semnaturile nu pot fi declarate nule dar puteti spune ca nu aveati competenta semnarii lor.
Sunt director tehnic la o firma ( desi nu am decizie si nici in cartea de munca nu apare functia ) , am o gramada de autorizatii necesare firmei , am cea mai mare experienta in domeniu din firma ( si cel mai mare salariu ) si pentru ca nu l-am pupat undeva pe administrator ci am avut curajul sa-l infrunt si sa incerc sa indrept niste lucruri voi fi concediat ( nu singur ci impreuna cu alti 7 angajati ). Pentru linistea mea ar fi fost ideal sa nu raspund de anumite receptii la unele lucrari.
pentru acele receptii raspunde firma in primul rand.
dvs. puteti fii cercetat disciplinar.
concedierea se poate contesta la tribunal...
Sunt director tehnic la o firma ( desi nu am decizie si nici in cartea de munca nu apare functia )

Deci legal nu sunteti, decat in relatiile interpersonale.
Dar ati primit decizii in care probabil ii erau fixate atributiile si competentele. Mai mult, ati primit si salariu pentru acest post si acele atributii, nu vad cum ati putea sa evitati responsabilitatea lucrului facut.
Concedierea are ca motiv restrangerea activitatii ( e drept ca firma nu merge bine in acest moment ) dar prin plecarea mea dispar din firma anumite autorizatii absolut necesare in desfasurarea legala a unor activitati in firma ( dirigentie de santier , controlul calitatii , sanatate si securitate in munca , psi etc. ) .
Va veni alt director si gata ca legea in romania este pentru fraieri. Eu sunt angajat in cm ca inginer .

Alte discuții în legătură

Renuntare atributii cadru tehnic psi. buna ziua, lucrez intr-un ... simplu.cetatean simplu.cetatean Renuntare atributii cadru tehnic psi. Buna ziua, Lucrez intr-un institut de cercetare si am facut greseala sa fac cursul de psi si sa am aceasta ... (vezi toată discuția)
Help ionestii2002 ionestii2002 Lucrez la o societate care face mobilier ca operator masina de lipit cant si nu am intrat in posesia fisei postului pentru ca patronul nu vrea, sau poate ... (vezi toată discuția)
Sunt sarcini ale salariatului sau ale conducerii ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre vrea sa transmita catre Consiliul judetean un Plan de acţiune şi calendarul implementării ... (vezi toată discuția)