avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Am tot consemnat situația unui apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un ...

Buna ziua
Am tot consemnat situația unui apartament aflat intr-un bloc doar cu 8 apartamente. Vecinii nu doresc sa ne constituim in asociatie de proprietari, în schimb au hatarat sa se treacă 1 persoana și la apartamentul meu nelocuit. Degeaba le-am explicat ca eu nu am consumat electrica din parti comune *scari, lift) si le-am aratat art 82 din legea 196, care se refera doar la prrsoanele ce au domiciliat in bloc , in acea luna cel putin 15 zile Un avocat m-a sfătuit sa nu plătesc nimic pana când administratorul nu va tine cont de toate situațiile. (Administratorul e angajat pe contract de prestari servicii) Acest administrator nu-mi răspunde la nici o solicitare scrisa de mine, și nu- mi da un nr de inregistrare pt declarația pe proprie răspundere în care am scris ca la apartamentul meu nu a domiciliat niciodata nimeni și ca ma oblig sa anunț o schimbare.Deasemenea, am făcut contestatii și un memoriu dar, degeaba i le-am trimis. Nu cunosc nici macar adresa firmei sale doar un nr de tel, emai si whatssApp. Nu avem nici președinte și se fac legi după bunul plac, iar eu trebuie sa ma supun unor absurdități și abuzuri. Ma obliga sa olatesc la negru un vecin care nu a fost solicitat de mine pt curățenia blocului, restul propruetarilor facandu-si singuri curățenie pe tot blocul, în baza unei liste. Am solicitat angajarea unei femei de serviciu tot pe un contract de prestări servicii cum are și administratorul. Am fost la un avocat și mi-a spus sa nu plătesc nimic pt ca sunt abuzuri și sa ma dea ei în judecata. În prezent figurez eu ca rea platnica. Cui sa ma adresez și ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: mcapata , utilizator 22:49, 27 Ianuarie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
La dvs. totul este ilegal.
La faza cu administratorul, mergeti la Primarie - Birou asociatii de proprietari. Toti adminstratorii sunt luati in evidenta. O sa-l cheme la ordin, daca nu o fi unul de-al lor si pe care il doare la 2m in fata tenisilor de toata lumea...
Este drept ca sunteti in minoritate, dar mai incercati o mica alianta - cu trei proprietari, puteti infiinta asociatia de proprietari. Este extrem de simplu in acest caz. Discutati si cu avocatul dvs. aceasta posibilitate. Studiati un pic si Legea nr. 196/2018, sa vedeti ce va trebuie.
Succes!
Este situatie complexa in care vecinii sustin obligatii prevazute de legea nr 196/2018 dar care in czul imobilului dv nu opereaza
Aspectul ca administrztorul de imobil percepe lunar sume pentru care nu elibereaza documente justificative ,constituie incalcarea dispozitiilor in vigoare si face ca dv sa nu puteti dovedi platile periodice dar nici administratorul sa nu poata proba temeiul legal al impunerilor
Pentru solutionare ,una dintre parti ar trebui sa reactioneze f,de preferat dv sa sesizati autoritatile competente
Vecinii,nu au suport legal sa va actioneze in instanta neexistand asociatie de proprietari
Daca ati fost prezenta la sedinta cand s-a incheiat raportul juridic pentru administratorul de imobil,aveti cunostiinta acesta a prezentat atestat profesional valabil?
Am scris acum la Primarie o ssesizare. Sa vedem ce vor raspunde cei ce se ocupa cu asociatiile de proprietari. In 2020 am mai facuy o sesizare si mi s-a raspuns ca e de datoria fiecarui proprietar in parte sa ne constituim asociatie. Vecinii nu vor sa aud de asa ceva! M-am gândit sa chem chiar politia sa-l prindă în flagrant când face administratorul încasările. Ce spuneți?
Ref „ una dintre parti ar trebui sa reactioneze f,de preferat dv sa sesizati autoritatile competente” . Care sunt aceste autorități? Mulțumiri pentru răspuns.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
caplimpede778899, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate n-ar strica sa va adresati politistului de proximitate, referitor la activitatea unui strain in blocul dvs.

Alte discuții în legătură

Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. vecinii nu vor ... mcapata mcapata Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente. Vecinii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari si isi fac legile lor. La apartamentul meu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și ... mcapata mcapata Bună ziua, Am un apartament intr-un bloc cu 8 apartamente și proprietarii nu vor sa ne constituim în asociatie de proprietari. Avem un administrator care ... (vezi toată discuția)
Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)