avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate angaja un presedinte al asociatiei din afara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate angaja un presedinte al asociatiei din afara blocului?

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari si 6 apartamente pe scara. Locuite sunt doar 10 apartamente in total. Restul sunt ramase cu mostenitori de negasit. Din cauza altor proprietari avem datorii imense la intretinere. Persoana care acum este presedinte spune ca urmeaza sa vanda si sa plece. Ideea este ca vom ramane fara presedinte, fara asociatie si nici macar nu vom mai avea cei "jumatate plus unu" de care ar fi nevoie. Restul de proprietari, care nu sunt datornici, sunt foarte in varsta, sau foarte ocupati cu serviciul. Este cumva posibil sa alegem pe cineva din afara blocului, o firma, cineva platit, ceva, sa se ocupe de partea asta de presedentie si de tot ce implica asta? Cineva care sa demareze demersurile necesare sa ii actioneze pe datornici si sa ii stimuleze pe mostenitori sa dezbata succesiunea sau sa isi vanda mostenirea si noi ca proprietari doar sa semnam ca "da" suntem de acord? Se poate cumva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shaftroo , utilizator 16:19, 27 Ianuarie 2023
Suntem 10 apartamente locuite din 18, dar alte 3 vor fi eliberate in urmatoarele luni si avem ca si bloc datorie de 10000 lei la apa nova, 500 lei ia interfoane, lumina de pe scara si tot ce cuprinde orice serviciu, avem datorii din cauza a 2 apartamente. Avem o firma de administratie, dar care a epuizat toate fondurile de rulment, de reparatii ca sa isi poata plati salariul. Acum ne spune ca ne va lasa, ca nu mai poate continua, si ca nici o alta firma nu ne va lua cu asa datorii. Toti din bloc nu avem timp, unii cu 2 joburi iar restul 80+ ani. Pur si simplu nu are cine. De aceea intreb ce se poate face, pentru ca si stiind legea pe de rost, tot nu vom putea strange "jumatate plus unu". Ce variante avem? Dizolvam asociatia si facem fiecare contract cu apa nova, renuntam la lumina pe scara si la interfon si gata? Lift nu este si nici femeie de serviciu. Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de bloc diablow777 diablow777 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire, daca ma poate ajuta cineve... Locuiesc intr-un bloc relativ nou (5 ani) care insa are mai multe probleme decat un ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari Barbarosa Barbarosa Salutare, Sunt presedinte de asociatie de proprietari de vreo 10 ani si acum mi-am schimbat apartamentul cu un altul situat la scara alaturata, adica in ... (vezi toată discuția)
Buna seara. la mine la bloc. bloc de propietari, 3 scari. nu ... gerhardt gerhardt buna seara. La mine la bloc. Bloc de propietari, 3 scari. nu sunt departajate. Noi stam la scara 1 si acum 7 ani am luat cu consintamintul administratie de ... (vezi toată discuția)