undeva acum un an, la inceputul procesului civil de pretentii
dupa ce am platit taxa de timbru
s-a pierdut dosarul avocatului si taxa nu a fost depusa inainte de pierdere....( eu l-am refacut din ce aveam acasa)
dar taxa de timbru.... nu am refacut-o ca nu am avut cum.
Avand in vedere ca e o suma mica ( 15 euro)
Sa o platesc din nou?
Sau sa recuperez..... dar cum? ca nici nu stiu ziua. si nu am platit eu, ci s-a dus altcineva.
Acum a cam trecut un an
de la judecatorie (civil) acum ne-a trimis la litigii de munca.
Care este ultima secunda in care se poate pune la dosar dovada platii taxei de timbru?
Cine are obligatia sa platesca taxa de timbru?
clientul sau avocatul?
scuze, trebuie sa clarific: e vorba de dosarul din arhiva avocatului ( scuze)
problema e
1) eu am dat banii de taxa de timbru avocatului, s-a dus un masterand la drept si a platit-o si stiu ca a venit cu hartia, mi-a aratat-o si a pus-o la dosar, in vederea atasarii ei ulterioare
2) s-a pierdut dosarul ( din arhiva avocatului ) si deci a disparut si dovada platii de timbru...(parerea mea)
3) cu scuzele de rigoare va trebui luni sa verific urgent in arhiva tribunalului, sa nu il acuz pe avocatul meu degeaba (de fapt am doua litigii si mi-a pierdut ambele dosare, celalalt fiind de litigiu de munca, nu e nevoie de taxa de timbru)
- respectiv sa constat greseala cat mai repede, indiferent cum sa o indrept rapid. (probabil printro actiune noua) ca zilele prescrise.. sunt cam pierdut oricum..raman cu restul
am contractu cu avocatul
dar nu mi-a dat nicio chitanta
a zis ca la sfarsit...?!
Taxa timbru judiciar
qwerta
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.Am depus o cerere de chemare in instanta ,pe contencios administrativ la un Tribunal.Am platit acea taxa judiciara ... (vezi toată discuția)