CIM -ul meu prevede postul de "traducator" din COR,
totusi in
fisa postului sunt trecute si traduceri, dar si interpretare.
iar in COR interpretul este incadrare diferita de cea de traducator.
Deci doua incadrari din Codul Ocupatiilor din Romania diferite.
dar numai una e mentionata in contract (cea de traducator)
Fisa postului a fost semnata cu doi ani intarziere.
Pot cere in instanta sa fiu platit pana la 50% din valoarea salariului si pentru interpretarea efectuata mai rar, dar .. care e practic neplatita conform CIM, unde am fost platit doar ca traducator, pt ca doar traducator mentioneaza in CIM la incadrarea pe post, iar interpretarea lipseste de tot, dar reapare in fisa postului?
E adevarat ca am facut rar, dar e neplatita, zic eu.
Ce sanse am?
Se merita?
Cat de jos sub 50% se poate ajunge?
Cat ma poate costa un astfel de litigiu per total.
1.Ati putea sa demonstrati angajatorului ca in timp ce erati interpret ati neglijat atributiile de traducator? Si chiar daca ati putea, angajtorul nu va avea nici o pretentie pentru ca el v-a pus sa faceti pe interpretul. Pierderea ar fi a lui si nu a dvs. Nu ati lucrat suplimentar ca traducator pentru ca, la un moment dat ati facut pe interpretul.
2. In CIM nu se pot trece mai multe functii, decat una singura. Dar nu este ilegal ca in fisa postului sa aveti mai multe sarcini.
3. Traducator si interpret sunt de fapt una si aceeasi ca pregatire profesionala, chiar daca in COR au coduri diferite. Una din ele nu va cere cunostinte in plus fata de cealalta. Deci nu sunt meserii diferite, cum vreti dvs. sa demonstrati.
4. Cred ca sustineti o cauza pierduta de la bun inceput.
Stimate user,este o situatie in care dvs. stiti mai bine ce s-a intamplat si noi, pe baza informatiilor transmise de dvs. ne spunem punctul de vedere.
In CIM este functia pe care o aveti si corespunzator postului ocupat aveti Fisa postului care cuprinde functia,competente,atributiunile si responsabilitati in cadrul postului ocupat.
Dvs. trebuie sa dovediti instantei ca vi s-a facut o nedreptate,ceea ce nu v-a fi prea usor in situatia in care ati acceptat responsabilitatile atribuite.Sa nu uitam ca si angajatorul o sa-si faca apararea.
CCM 2007-2010 spune la art.41:
f) pentru exercitarea şi a unei alte funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite; cazurile în care se aplică această prevedere şi cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de muncă la nivel de ramură, grupuri de unităţi sau unităţi.