avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil

Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel parinte ptr a se intretine singur(ipoteca,chirie,intretinere etc)?sau eventualul se tine cont si de venitul pe care poate sa-l aibe celalalt parinte la care ramane copilul?Fluctueaza acest procentaj numai in functie de venitul celui care este obligat sa plateasca aceasta pensie?
Dar in cazul recasatoriei parintelui care plateste pensie alimentara, se recalculeaza acasta din urma si in functie de venitul noului sot(sotie) a acestuia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 14:07, 24 Ianuarie 2010
Pensia lunara care trebuieste platita pentru un copil minor este de pana la 1/4 din venitul net realizat,indiferent de retributia parintelui,indiferent de alte cheltuieli ale acelui parinte cu exceptia cheltuielilor ocazionate de existenta sau nastere altui copil sau altor copii,situatie in care pensia poate ajunge la 1/3 pentru doi copii si la 1/2 pentru trei sau mai multi copii.
25% din salariul net.
ce sa mai zicem de copiii ai caror parinti care sunt obligati la plata pensiei de intretinere nu obtin venituri sau despre cei carora li se stabileste pensia in cuantum de 25%din venitul minim pe economie?!

in situatia de fata, instanta va acorda un procent de pana la 25%, poate fi acest procent mai mic.
in calitate de tata, si de parinte, ar cam trebui sa puneti pe primul loc copilul...si sa cautati solutii: un loc cu chirie mai mica....macar pt ceva vreme, un al doilea job,...scaderea unor cheltuieli sau o reevaluare a acestora...etc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Plata cuantum pensie de intretinere de buna voie eagle_free eagle_free Buna ziua. Vreau sa ma interesez pentru un prieten care are obligatia platii pensiei de intretinere pentru un copil minor, fiind divortat de sotie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere minor în cazul unui salariu mare edmond11 edmond11 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la problema următoare. Fosta soție m-a chemat în judecata pentru majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)