avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, ...

Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, exista posibilitatea sa obtin autorizatie de constructie pentru o hala metalica?
Am un an de zile de la notarea posesiei iar cei de la primarie mi au comunicat ca nu se poate elibera AC pt un teren aflat in posesie( initial mi au spus ca pot construi si am platit si un proiectant pt proiectul in sine, ).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cartala , utilizator 22:52, 23 Februarie 2023
da am actul de mostenitor, in care este precizat ca detin terenul in posesie conform adeverineti de la primarie, poate de asta l au intabulat cu mentiunea de posesie. Nu am actul acum la indemana, revin cand il am sa va pot scrie exact cum apare scris.
Multumesc!
Din cate vad in actul de inchiere de la oficiul de cadastru rezulta ca se noteaza posesia in favoarea lui petre zanfir, si se da numar cadastral, inregistrarea in cartea funciara se face pe baza certificatelor de mostenitor si a actelor emise de primarie, mutumesc astept opinia dvs
Petre Zanfir era cel dupa care ați dezbătut succesiunea?
nu, petre zanfir sunt eu, sigurul mostenitor ramas dupa ce toti au renuntat la mostenire.dezbaterea am facut o dupa parintii mei decedati, frati decedati , practic au renuntat unii din frati inca in viata si niste nepoti ai caror parinti au decedat(frati cu mine cei decedati).
Opinia mea este sa va adresați Biroului de Carte Funciara, cu o copie legalizata a certificatului de moștenitor și sa solicitați intabularea dreptului de proprietate. Nu posesia.
Iar dacă acest lucru nu este posibil, obțineți informații suplimentare.

Este posibil, după cum va spuneam mai sus, ca localitatea unde aveți imobilul sa fie înscrisă în programul național de cadastrare sistematica.
Fiecare imobil va fi inscris in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, in conformitate cu realitatea din teren, respectiv masuratorile efectuate la fata locului, precum si cu documentele existente, respectiv documentele care exista la Primarie si la Oficiul de Cadastru, dar si documentele pe care cetățenii le pun la dispozitia firmei care realizeaza lucrarile de cadastru sistematic. De regula, o firma contractata de Primarie
Dacă au fost realizate aceste lucrări, pana la punerea la dispoziție a actelor de proprietate, la Cartea funciara, de notează în prima faza doar posesia, intabularea fiind posibil după 3 ani de la prima înscriere.
Este posibil sa se fi întâmplat și chestia asta.
Cel mai bine este sa întrebați la Biroul de Carte Funciara
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat anul trecut ! sunt singurul ... ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul copil! Am fost la notar sa fac taxa de succesiune cu actele de la primărie adeverința de rol și ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara succesiune oana781979 oana781979 Buna seara. As avea o nelamurire si as aprecia daca ar putea cineva de pe acest forum sa ma ajute. Mama mea a murit in primavara acestui an. Am primit recent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. as avea o intrebare in legatura cu intabularea ... CrisCristina11 CrisCristina11 Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren. Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu ... (vezi toată discuția)