avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care ...

Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, ce lege incalca acesta?
Cel mai recent răspuns: M Ana , utilizator 18:30, 23 Februarie 2023
Sigur că facem proces. Dar era prea grea situația acolo și avem și copil mic care ar fi fost afectat. Plus amenințări voalate sau directe cu foarte multe lucruri, inclusiv cu moartea. Mă gândesc că am drepturi din moment ce am platit și încă plătesc rate la apartament iar el nu mai plătește nimic.

gi-jane2 a scris:

daca era agresiv, atunci trebuia sa chemati politia.
daca vreti sa va mutati inapoi in casa, cereti reintegrarea in locuinta cat mai curand.
cert e ca nu trebuia sa va fi mutat, e greu sa reveniti, vi se va recomanda partajul.

doamna, v-ati mutat de frica si pt a va proteja copilul. Nici judecatorul nu o sa inteleaga de ce vreti sa va mutati inapoi.
Daca rămân fără bani nu am alta solutie, dar va întreb așa ....v-ar conveni să faceți credit și să plătiți avans, rambursare anticipata și rate lunare la banca pt un apartament și să nu aveți voie să intrați în acea casa? Daca el mi-a oprit cheia și mi-a cerut să plec de nu știu câte ori înainte, unde sa stau? Rămâneam la ușă și cu hainele in casa.

gi-jane2 a scris:

doamna, v-ati mutat de frica si pt a va proteja copilul. Nici judecatorul nu o sa inteleaga de ce vreti sa va mutati inapoi.

Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
M Ana, utilizator
mie mi-ar conveni sa am liniste.
si daca m-am mutat cu chirie, as sta acolo unde m-am mutat.

puteti sa il notificati sa va lase si sa il amenintati ca ii solicitati x suma ca despagubiri pt lipsa de folosinta.
Buna idee! Nu am liniște oricum. Și tocmai din motiv că mereu mă provoacă, am ajuns sa ii cer cheia. După ce că plătesc eu ratele și el nu da nimic. Pt simplu fapt că el e bărbat și nu mă pot lupta cu el fizic, profita, și mă presează sa plec, îmi ia cheia din mana etc. Am probe pt instanță dar la orice proba îi spun că voi folosi vine cu o minciună in scris pe whatsapp ca sa folosească conversația împotriva mea la proces.

gi-jane2 a scris:

mie mi-ar conveni sa am liniste.
si daca m-am mutat cu chirie, as sta acolo unde m-am mutat.

puteti sa il notificati sa va lase si sa il amenintati ca ii solicitati x suma ca despagubiri pt lipsa de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul a schimbat yala de la apartamentul bun comun, din care am plecat de frică. ce șanse am să obțin cheia dacă fac plângere la poliție? Krista19825 Krista19825 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul meu. Am depus acțiunea de divort în sept 2018, primul termen a fost în feb 2019 Iar al doilea termen este pe ... (vezi toată discuția)
Impiedicarea fostului sot de a intra in casa mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in partaj, fostul sot s-a mutat cu actuala sotie, eu am ramas in locuinta pe care am cumparat-o in timpul ... (vezi toată discuția)
Vreau să schimb yala de la intrare. o pot face dacă fostul soț stă de 2 ani în altă parte? aura19731991 aura19731991 Vreau sa schimb yala de la intrare.o pot face daca fostul sot sta de 2 ani in alta parte?am nevoie sa depun o cerere undeva sau pur si simplu o pot ... (vezi toată discuția)