avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mărire salarii președinte, administrator, angajați ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mărire salarii președinte, administrator, angajați ai Asociației de Proprietari

Mărire salarii președinte, adm, angajați As de Propr.
Este legal afișarea pe listele de plata de la avizier a sumei complexive de salarii care este majorată substanțial fata de lunile trecute? Precizez că nu a fost nici o Ad.Gen, nu au fost înștiințați sau întrebați proprietarii nimic, nici un acord sau părere a proprietarilor despre măriri de salarii, cu cît, cui, etc.... Exista vreun articol de lege în acest sens? Sau e corect așa cum au procedat bazindu-se pe ideea că e inflatie, au crescut pensiile, salariile minime, etc....? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:03, 28 Februarie 2023
Valoarea indemnizatiiilor persoanelor cu raport juridic de munca se poate dispune de catre adunarea generala a membrilor proprietari
Nu are legatura inflatia cu respectarea prevederilor legale in vigoare care obliga ca indemnizatiile sa fie votate de catre participantii la adunarea generala sa fie cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli aferent exercitiului finaciar an in curs
Cum in speta dv nu a fost convocata adunare generala,majorarea indemnizatiilor nu are suport legal
Da este normala majorarea salariilor daca acestia sunt platiti cu minimul pe economie intrucat de la 1 Ianuarie s-a majorat salariul minim.
Nu ste necesara nici o adunare generala ca sa faca marirea daca au salariului minim.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
w_v_w_v, utilizator
Sunt membra a As de Propr. Ad Gen nu s-a tinut nici anul trecut. Eu vad doar suma complexiva a salariilor la avizier, am solicitat să fie afișate defalcat cum prevede legea dar nu se vrea. Luna asta iar a crescut suma totala la salarii cu 400 lei. Încă nu s-a ținut Ad Gen pe anul acesta. Nu mi se răspunde în nici un fel la întrebarea ce salariu are fiecare.

Adam Grecu a scris:

Doamna Constantinescu, dvs. ati participat la lucrarile AG, sunteti membra a as. proprietari?
Asa cum s-a specificat mai sus, L 196/2018, art. 53, lit.h - ati aflat cine/cum se hotarasc functiile si salariile...]
Faza este usor complicata ca trebuie tinut cont din timp de acel salariu minim brut pe economie, pe care nimeni nu il stie cu 1-2 ani inainte, dar nu cred ca la acest aspect ati facut referire .
Poate ne spuneti si noua niste valori, acolo, sa ne facem o idee...

Cat e fondul de salarii si cati angajati sunt? Stiti macar asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează ... costel5 costel5 Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează salariul președintelui de asociație proprietari (bloc)? N ar trebui votat de către ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare ad. gen.neafisare pv ad gen. contsters111 contsters111 Presedintele asociatiei de proprietari nu a facut cunoscut procesul verbal al Adunarii Generale din luna martie. Cum refuza sa primeasca cereri , sa prezinte ... (vezi toată discuția)