avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,Sunt data în instanta pentru părăsire de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,Sunt data în instanta pentru părăsire de domiciliu,dar ...

Bună ziua,Sunt data în instanta pentru părăsire de domiciliu,dar totuși noi am fost la notar si am cererea,ce se întâmplă totuși ca el nu a dorit sa retragă dosarul din instanță?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:17, 13 Martie 2023
Poate s-a răzgândit cu divortul la notar și cere desfacerea căsătoriei la instanta de judecata. Din ce spuneți dvs termenul de 25 de zile este pentru dosar civil, sa depuneti intampinare sau cerere reconventionala.
Mergeți cu citația la un avocat și cu înscrisurile primite ca să vedeți dacă nu cumva solicita divortul din culpa dvs exclusiva la instanta de judecata.
Nu exista infracțiunea de părăsire de domiciliu, sigur este vorba de altceva.
Așa-i cum va spus doamna avocat, nu pentru că ați plecat de la domiciliu vă cheamă în judecată, ci vrea cu totul altceva să obțină.
Este bine să vă prezentați la termen ca să vă puteți apăra.

Depuneți măcar întâmpinare în termenul legal de 25 de zile, și plătiți un avocat să v-o redacteze.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Dapix, utilizator
In mod normal nu se pot depune ceeri si la instanta si la notar.

Nu ne ati spus ce cere in actiunea lui? Probabil desfacerea casatoriei din culpa dvs ca urmare a parasirii domiciliului?

Cu siguranta trebuie sa va aparati, sa formulati in termen o cerere reconventionala in care sa cereti si dvs la randul dvs divortul din culpa lui sau din culpa comuna.

Nu are nicio influenta culpa in desfacerea casatoriei, e mai mult in ideea de a se stabili adevarul pe cat e posibil (caci adevarul judiciar nu e mereu acelasi cu adevarul faptic).

Luati legatura cu un avocat caci trebuie sa aveti apararile facute in termen, eu banuiesc ca pe 03.04 nu se va prezenta la notar spre a finaliza actele si doreste sa mearga pe varianta instantei, are ceva de demonstrat si doar dvs puteti sti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala C.POP C.POP Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj la judecatorie geodoinel geodoinel buna ziua,am fost insurat iar dupa 7 luni de casnicie,fosta sotie s-a intors la vechile obiceiuri nu tocmai ortodoxe si am cazut de comun acord sa divortam,am ... (vezi toată discuția)