avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! În cazul internării voluntare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! În cazul internării voluntare a părintelui la azi ...

Buna ziua! În cazul internării voluntare a părintelui la azi sunt obligat sa merg la notar sa semnez ca sunt de acord cu asta ? Și ce obligații implica faptul dacă voi semna.
Eu nu vreau sa merg întrucât nu mai sunt in relații bune cu parintele.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 18:14, 16 Martie 2023
Dacă s-a infectat cu covid ce era să-i facă personalul auxiliar, adică îngrijitorii azilului.
De covid a scăpat numai cine a avut zile de la Dumnezeu.
Povestea este mai lunga decat poate incape aici...apartinatorii nu au avut voie sa viziteze parintele pe perioada CoVID, tocmai pentru a nu exista riscul de infectie, iar daca cineva isi lua ruda de acolo nu prea mai era primit inapoi...singurele exceptii erau zilele de nastere....in rest, duceau la poarta diverse bunuri - hrana, intretinere/medicamente pe care le lua uzual .... se tinea legatura exclusiv prin messenger/whatsup, iar cand s-a imbolnavit (de unde, cum, nu se stie...daca tot a fost atat timp restrictie), a fost trimis pachet la un spital din imprejurimi, de unde familia a aflat ca se afla la 1-2 zile, si plimbat prin mai multe spitale, din cauza incompetentei altora (ex. ba era CoVID, ba era altceva - parca infarct mezenteric...pe certificatul de deces insa a ramas COVID, nah, unii si-au tras sporuri babane in perioada respectiva).
Viata intr-un astfel de azil poate fi placuta daca exista un personal calificat, profesionist, empatic si cu totii cred ca meritam sa plecam cu o amintire placuta de pe aceste taramuri, mai ales ca unele astfel de servicii sunt contra cost si nu au tarife chiar mici.....sau un calvar (ex. persoana despre care vorbesc nu prea isi mai dorea sa traiasca, avea si ceva nemultumiri vis-a-vis de o parte din personalul de acolo....isi dorea sa se intoarca la casa lui, insa era singur, iar apartinatorii cu joburi, alte greutati, nu aveau cum sa il ingrijeasca cum avea el nevoie, asa ca a preferat sa ramana acolo cumva izolat, departe de persoanele dragi lui).

Dapix a scris:

Dacă s-a infectat cu covid ce era să-i facă personalul auxiliar, adică îngrijitorii azilului.
De covid a scăpat numai cine a avut zile de la Dumnezeu.

Mai bine nu. Semnătura este pentru un angajament de coplată, în condițiile în care costurile calculate cu întreținerea unui internat au ajuns însemnate. Periodic, cresc. La privat, poate ajunge și la 7000 de lei pe lună. La stat, oficial, costă peste 2000-2500 și se tot încearcă privatizarea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat parintele are discernamant nu vad ce ati semna la notar - nici dvs nu ne spuneti ce anume (ce fel de act, ce angajament) - caci legal este o persoana apta de a lua decizii.

Daca doriti un raspuns mai adecvat problemei dvs, dati mai multe detalii.
este Caminul Sf.Spiridon din Galati, apartine de Primaria Galati. Din ce stiu eu nu au toate locurile ocupate.

cristiibm a scris:

Buna ziua!
Va rog, puteti sa-mi spuneti cum se Numeste si unde se afla acest Azil?
Va multumesc!

Lumyna a scris:

va spun din experienta mea: in 2017 mama mea s-a internat la azil iar de acolo mi s-a cerut sa aduc o adeverinta de venit pentru ca o parte din cheltuielile cu ingrijirea mamei sa le platesc si eu. Din pensia ei i se retine 60% iar restul ii ramane ei. Contributia mea la ingrijirea ei este minima, undeva la 500 de lei/luna (se tine cont de venitul pe care il am dar nu va pot preciza exact formula prin care s-a ajuns la 500 lei). Pe contractul parintelui ca beneficiar cu acel azil trebuie sa semnati si dv,, este doar o formalitate in caz ca se intampla ceva cu acesta sa aiba ei pe cine sa anunte. Ca idee, mama este la un azil de stat iar conditiile sunt excelente. De unde aveam aproape zilnic discutii in contradictoriu cu mama mea, acum atitudinea ei este complet alta iar relatiile mele cu ea s-au imbunatatit. Conteaza foarte mult ca acolo e bine ingrijita si este supravegheata din punct de vedere medical. Daca imi permiteti, va sfatuiesc sa luati legatura cu parintele dv dupa ce s-a internat si o sa vedeti ca veti castiga foarte mult in ceea ce priveste relatiile personale cu dansul/dansa.

sandustn1 a scris:

Buna ziua! În cazul internării voluntare a părintelui la azi sunt obligat sa merg la notar sa semnez ca sunt de acord cu asta ? Și ce obligații implica faptul dacă voi semna.
Eu nu vreau sa merg întrucât nu mai sunt in relații bune cu parintele.





Alte discuții în legătură

Batrana izolata si abuzata de ingrijitor SandraM SandraM Suspectez ca o batrana este izolata si victima a unor abuzuri. Context: o prietena de familie/ ruda indepartata - prietena inca din anii 1950 cu bunicii ... (vezi toată discuția)
Internare la azil fara voia pacientului limac limac se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am și eu următoarea situatie, certificat de moștenitor ... Adelina Ruse Adelina Ruse Bună ziua! Am și eu următoarea situatie, certificat de moștenitor pe numele soției supraviețuitoare și cei doi copii, soția supraviețuitoare pana în ... (vezi toată discuția)